16:07 27.12.2023

"Укрнафта" продовжила строки пошуку партнерів для спільного розроблення родовищ до 1 березня 2024 р.

2 хв читати
"Укрнафта" продовжила строки пошуку партнерів для спільного розроблення родовищ до 1 березня 2024 р.

ПАТ "Укрнафта" продовжило строки пошуку партнерів для спільної розробки нафтових і газових родовищ до 1 березня 2024 року.

"З урахуванням того, що не всі потенційні партнери встигли детально ознайомитися із можливостями 21 родовища (10 родовищ розташовано на заході та 11 - на сході України) і для забезпечення умов прозорого процесу подання та розгляду заявок, менеджмент "Укрнафти" ухвалив рішення подовжити строки отримання заявок", - повідомляють у пресрелізі компанії в середу.

Під час розгляду заявок компанія надаватиме перевагу угодам про розподіл продукції (Product Sharing Agreement), що дають змогу повністю розкрити потенціал родовищ із достатніми запасами, але низькими темпами видобутку.

Як поінформувало ПАТ, станом на кінець грудня 2023 року співпрацею вже зацікавилися 25 компаній, включно з українськими та компаніями із семи країн Європи та Північної Америки.

"Це профільні інвестори, сервісні, інвестиційні (зокрема кілька міжнародних консорціумів) та консалтингові компанії", - зазначили в "Укрнафті".

За даними компанії, запаси категорії 2P, тобто доведені та ймовірні запаси родовищ, доступ до яких "Укрнафта" пропонує потенційним партнерам, становлять понад 12 млн тонн нафти і понад 31 млрд куб. м газу.

"Укрнафта" пропонує родовище і право користування наявною видобувною інфраструктурою. Партнер при цьому має розробити план розвитку інтенсифікації видобутку та забезпечити фінансування і технології.

"Після ретельної оцінки всіх отриманих пропозицій будуть проведені переговори та обрані переможці окремо для кожного родовища. Угоду про розподіл продукції має остаточно затвердити Кабінет Міністрів України", - пояснили в товаристві.

Прибуткова продукція між "Укрнафтою" та партнерами розподілятиметься згідно з узгодженими умовами.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА