12:57 24.01.2024

Голова Concorde Capital Мазепа закликав розробити законодавчі зміни для захисту бізнесу від тиску

2 хв читати
Голова Concorde Capital Мазепа закликав розробити законодавчі зміни для захисту бізнесу від тиску

Голова та засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа закликав представників влади та бізнесу розробити законодавчі зміни для захисту підприємців від необґрунтованого тиску правоохоронних органів.

"Я вдячний президенту за оперативну реакцію на запит бізнесу та ухвалене на РНБО рішення, що стосується економічної безпеки та економічної стабільності. Я розумію, що у зв'язку з цим у нас буде чимало роботи. По-перше, потрібно зробити все, щоб якнайшвидше очистити правоохоронні органи від здирників, які для економіки небезпечніші за зрадників. По-друге, разом із представниками влади, бізнесу необхідно запустити такі законодавчі зміни, щоб раз і назавжди захистити українських підприємців від необґрунтованого тиску тих, хто живе коштом їхніх податків", - написав Мазепа на фейсбук-сторінці у середу.

Він назвав створення такого документа пріоритетом і закликав представників бізнесу та експертів долучитися до його розроблення.

Мазепа наголосив, що відкидає всі висунуті обвинувачення і обурений діями правоохоронців. Він також висловив подяку бізнес-спільноті за публічну підтримку і позицію.

Як повідомлялося, Ігоря Мазепу випустили із СІЗО під заставу в 21 млн грн.

Раніше, 18 січня, працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали Мазепу на українсько-польському кордоні за звинуваченням в організації схеми протиправного заволодіння 2,4 га, на яких нібито розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської ГЕС, а наразі розташоване котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park. Зазначалося, що в різних регіонах України затримали ще трьох осіб, зокрема брата Мазепи, а в офісі Concorde Capital та офісах деяких її співробітників було проведено обшуки.

Арешт Мазепи викликав обурення української бізнес-спільноти. 22 січня представники влади та бізнесу провели зустріч щодо тиску на бізнес. Напрацювання за підсумками зустрічі було презентовано на Раді національної безпеки і оборони, яка рекомендувала президенту України створити Раду з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, а також доручила Кабінету Міністрів невідкладно внести до Ради законопроєкти щодо посилення механізмів функціонування Бюро економічної безпеки (БЕБ) та консолідації повноважень органів правопорядку з протидії правопорушенням, які зазіхають на економіку держави, в єдиному органі - БЕБ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА