17:07 26.01.2024

ВАКС відмовив Мін'юсту у стягненні 49% ТОВ "Альянс Холдинг" і схвалив стягнення 100% ТОВ "НК "Альянс-Україна"

2 хв читати
ВАКС відмовив Мін'юсту у стягненні 49% ТОВ "Альянс Холдинг" і схвалив стягнення 100% ТОВ "НК "Альянс-Україна"

Вищий антикорупційний суд відмовив Міністерству юстиції у стягненні в дохід держави 49% ТОВ "Альянс Холдинг" і схвалив стягнення 100% ТОВ "НК "Альянс-Україна", повідомила директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Багатих.

"Поки що аргументів суду не знаємо. Повне рішення сподіваюся отримати найближчим часом. З оголошеного в засіданні - ВАКС відмовив у стягненні частки в ТОВ "Альянс Холдинг" і задовольнив позов про стягнення 100% частки в капіталі ТОВ "НК "Альянс-Україна", - написала вона на фейсбук-сторінці у п'ятницю.

Багатих додала, що рішенням ВАКС не задоволена, а Мін'юст готуватиме апеляцію.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції України в жовтні 2023 року подало до ВАКС позов щодо стягнення в дохід держави активів підсанкційного російського бізнесмена Едуарда Худайнатова, який є власником ВАТ "Незалежна нафтогазова компанія" та колишнім першим віцепрезидентом, заступником голови правління, членом ради директорів ПАТ "НК "Роснефть".

У позовній заяві міститься вимога про стягнення в дохід держави певних активів компаній Todwick Holdings Ltd, Cicerone Holding B.V., Bogstone Holding B.V., ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "Інвест-Регіон", Eatongate Holdings Limited, ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", ТОВ "Рентойл", ТОВ "Альянс-Україна", ТОВ "Альянс Ойл Україна".

Зокрема, "Альянс Холдинг" -- мережа автозаправних станцій (АЗС) Shell в Україні, якою керує керує група Shell. Cicerone Holding належить 100% "Альянс Холдинг".

СП Shell і російської групи "Альянс" Мусси Бажаєва з управління мережею АЗС на території України розпочало роботу в серпні 2007 року. Shell у СП належала частка в 51%, "Альянсу" - 49%. "Альянс" передав у СП близько 150 АЗС, а Shell внесла грошові кошти, ліцензії та бренд.

У 2014 році стало відомо, що Худайнатов викупив у Бажаєва його нафтові активи. У червні 2022 року він потрапив під санкції Європейського Союзу, у жовтні 2022 року - під санкції України.

Shell у два етапи збільшила частку акцій компанії-власника АЗС Shell в Україні до 97,4% у 2022-2023 роках, що підтверджується рішенням Палати з питань підприємництва Апеляційного суду м.Амстердам Rechtspraak.nl - Zoeken in uitspraken.

Наразі мережа АЗС Shell налічує 131 станцію, з яких 117 функціонуючих.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА