12:44 05.02.2024

"Укрнафта" починає спорудження першої із 30 запланованих на 2024 р. свердловин

2 хв читати
"Укрнафта" починає спорудження першої із 30 запланованих на 2024 р. свердловин

ПАТ "Укрнафта" розпочинає спорудження нової похило-спрямованої свердловини на північному сході країни проєктною глибиною 3314 м і прогнозним початковим дебітом нафти 26,5 тонн на добу.

Як повідомив директор компанії Сергій Корецький на фейсбук-сторінці, буріння заплановано для розвідки продуктивного горизонту візейських відкладів нижнього карбону і подальшої його експлуатації.

Будувати свердловину буде підрозділ компанії - "Укрнафта Буріння" - за допомогою власного бурового верстата ZJ-40, вантажопідйомністю 225 тонн.

"Це перша з 30 бурових свердловин, які "Укрнафта" планує почати бурити із залученням власного бурового обладнання у 2024 році. Спасибі команді - геологам, буровикам, інженерам, які працюють над тим, щоб українська нафтовидобувна галузь розвивалася і приносила країні цінний ресурс", - зазначив Корецький.

Як повідомлялося, "Укрнафта" 2023 року збільшила видобуток нафти із конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком - до 1 млн 409,9 тис. тонн, газу - на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1 млрд 97,4 млн куб. м.

"Укрнафта" ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

«Укрнафта» - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій. Станом на 31.12.2023 р. ПАТ «УКРНАФТА» експлуатувало 460 АЗС.

Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року «Укрнафта» випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ «Укрнафта-Постач».

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі на частку корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА