16:08 05.02.2024

Україна оголосила відбір трьох незалежних членів НР "Енергоатом"

3 хв читати
Україна оголосила відбір трьох незалежних членів НР "Енергоатом"

Комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств затвердив вимоги до незалежних кандидатів на посади членів наглядової ради АТ "НАЕК "Енергоатом", а також оголосив проведення конкурсного відбору трьох таких членів ради, повідомило Міністерство економіки на сайті у понеділок.

"Енергоатом" - це найбільший виробник електроенергії в Україні, який відіграє стратегічно важливу роль для енергетичної безпеки держави. Тож необхідно, щоб у роботі компанії було запроваджено міжнародно визнані норми корпоративного управління", – цитуються у релізі слова заступника Мінекономіки Олексія Соболєва, який взяв участь у засіданні комітету.

Оголошення про відбір на посаду незалежного члена наглядової ради "Енергоатому" опубліковано на сайті Мінекономіки 5 лютого, кандидати на посади можуть подавати документи до 18:00 4 березня 2024 року.

Згідно із оголошенням, передбачається, що наглядова рада буде сформована з 5 членів загалом, 3 з яких – незалежні члени та 2 – представники держави.

"Кожен незалежний член наглядової ради акціонерного товариства "НАЕК "Енергоатом" повинен мати такий досвід, компетенції та професійні навички переважно у сфері атомної (ядерної) енергетики, які суттєво відрізняються від тих, що є у інших членів наглядової ради, створюючи таким чином різноманітну раду, яка узагальнено надає комплексні рекомендації для розвитку та зростання акціонерного товариства", – йдеться в документі.

Згідно із ним, до кандидатів, серед іншого, висуваються вимоги знання тенденцій та перспектив розвитку у сфері атомної (ядерної) енергетики або ринку електричної енергії, або у сфері інших енергетичних галузей, найкращих міжнародних підходів до впровадження принципів корпоративного управління ОЕСР. Окрім того їх досвід роботи на керівних посадах у цих сферах має бути не менше п’яти років, а наявність досвіду роботи членом наглядової ради від трьох років буде перевагою.

Кожен член наглядової ради "Енергоатому" повинен бути готовим виділити не менше 50 робочих днів на рік на роботу в компанії, а також приїжджати до України для участі в засіданнях ради. Для громадян України обов’язковим є володіння українською та англійською мовами, тоді як для іноземців – англійською мовою.

Окремо висуваються вимоги наявності необхідних компетенцій у двох з п’яти напрямків: бізнес-стратегія, операційний менеджмент та управління змінами в енергетичному секторі; фінансове планування та інвестиції; юридичне супроводження, ризики та комплаєнс; регуляція ЄС; корпоративне управління.

Не можуть бути незалежними членами наглядової ради, у тому числі, державні службовці та представники держави, посадові особи "Енергоатому" протягом останніх п’яти років, а також пов’язані з компанією особи протягом останнього року-трьох.

Зазначається, що окрім грошової компенсації відібраним незалежним членам наглядової ради буде надано страхування D&O, а також відшкодовані понесені від імені товариства витрати.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів ухвалив рішення про утворення акціонерного товариства "Енергоатом", 100% акцій якого належать державі, на засіданні 29 грудня 2023 року. Уряд також затвердив положення про наглядову раду та положення про принципи її формування.

У січні 2024 року відбулася державна реєстрація акціонерного товариства "НАЕК "Енергоатом" та реєстрація статуту компанії.

"Енергоатом" є оператором чотирьох атомних електростанцій – Запорізької, Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької, на яких експлуатується 15 атомних енергоблоків, загальною потужністю 13,8 ГВт, які забезпечують близько 55% потреб України в електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА