19:10 12.02.2024

Найактивніше в Україні розвиваються ритейлери продовольства, одягу та електроніки

2 хв читати
Найактивніше в Україні розвиваються ритейлери продовольства, одягу та електроніки

Вітчизняні ритейлери продовольства, одягу та електроніки активніше за інших масштабувалися 2023 року, повідомила компанія UTG.

"У 2023 році найактивнішим був вітчизняний продовольчий ритейл із магазинами 1-2,5 тис. кв. м. Розвиток спостерігався і в групі fashion, найактивнішим був оператор Goldi - Рівненський льонкомбінат. Він відкрив за 2023 рік майже 8 тис. кв. м нових площ. Крім того, група електроніки - Comfy, "АЛЛО", Foxtrot - також відкрили понад 10 магазинів", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директорка компанії UTG Євгенія Локтіонова.

За її словами, ритейлери, які раніше відкривалися в східних областях, змістили акценти розвитку на захід України, проте розглядають також Київ і центральні регіони країни.

Водночас більша частина українських ритейлерів залишаються малими, сімейними підприємствами через відсутність можливостей банківського кредитування бізнесу, зазначив керівник департаменту стратегічного консалтингу UTG Костянтин Олійник

Він зазначив, що перспективи розвитку на ринку торговельної нерухомості України мають також польські та турецькі ритейлери.

"З виходом російських операторів з українського ринку, у ТРЦ звільнилися величезні площі. Коли вони звільнилися, це дало поштовх операторам, які давно спостерігали за українським ринком, насамперед, польським та турецьким операторам. Вони побачили великі перспективи для розвитку. Поступово вони поглинули вакантність, що утворилася. Однак їхні резерви закінчуються через складнощі ринку, і вони не можуть масштабуватися далі", - пояснив Олійник.

Компанія UTG створена 2001 року. Розробила понад 1,3 тис. концепцій об'єктів нерухомості. За роки роботи за участю компанії було здано в оренду 4,7 млн кв. м комерційних площ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА