18:34 14.02.2024

Кабмін просить НБУ дозволити "ВФ Україна", ДТЕК, "Метінвесту", "Інтерпайпу" і "Кернелу" платежі за євробондами з України

1 хв читати
Кабмін просить НБУ дозволити "ВФ Україна", ДТЕК, "Метінвесту", "Інтерпайпу" і "Кернелу" платежі за євробондами з України

Кабінет Міністрів України звернувся до Національного банку України (НБУ) з проханням дозволити продаж валюти великим українським компаніям і холдингам та подальше її перерахування для розрахунків за єврооблігаціями і з західними кредиторами.

Відповідні клопотання про надання окремих дозволів на проведення транскордонного переказу валютних цінностей оформлено розпорядженнями Кабінету Міністрів №118-132 від 6 і 13 лютого, які оприлюднено на сайті уряду.

До списку компаній і холдингів, за які просить Кабмін, увійшли "ВФ Україна" (другий за величиною оператор мобільного зв'язку під ТМ "Vodafone Україна") і компанії з трубно-колісного холдингу "Інтерпайп", найбільшого гірничо-металургійного холдингу "Метінвест", агрохолдингу "Кернел" і трьох холдингів ДТЕК: "ДТЕК Енерго", "ДТЕК ВДЕ" і "ДТЕК Нафтогаз".

У документах, що додаються, зазначається, зокрема, що такі рішення дадуть змогу зберегти довіру інвесторів, зберегти компаніям, багато з яких є найбільшими експортерами, валютні кошти та забезпечити їхню ефективнішу і стабільнішу роботу в майбутньому. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА