13:29 16.02.2024

"Укрнафта" отримала додатковий дебіт 75 тис. куб. м газу на добу завдяки двом дотискним компресорним станціям

2 хв читати

ПАТ "Укрнафта" встановило дві дотискні компресорні станції (ДКС) на заході та сході України й отримало додатковий дебіт 75 тис. куб. м газу на добу.

"Ці ДКС у парку обладнання "Укрнафти" відповідають за перекачування природного газу з родовищ до трубопроводів, якими ресурс подають на установки попередньої підготовки газу, після чого вже спрямовують до газопроводів і підземних сховищ", - повідомляють у пресрелізі компанії в п'ятницю.

Обидві станції орендовані, послугу оренди закуплено на відкритих торгах на державному майданчику Prozorro.

"Продуктивності компресорів, які були встановлені раніше, не вистачало, щоб передати весь необхідний обсяг. А залучення додаткових ДКС дало змогу збільшити видобуток", - зазначив директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

Як поінформували в компанії, перша установка - на сході країни - за добу додатково перекачує 15 тис. куб. газу і 1,6 тонни конденсату. Її вивантажували двома величезними автокранами через велику вагу. Друга - на заході - дала змогу досягти додаткового видобутку в розмірі 60 тис. куб. м на добу.

"Обладнання довелося транспортувати гірською місцевістю на висоту 1080 м над рівнем моря, але фахівці "Укрнафти" впоралися з непростим завданням і отримали чудові результати", - доповнили в ПАТ.

Як повідомлялося, "Укрнафта" ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

«Укрнафта» - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій. Станом на 31.12.2023 р. ПАТ «УКРНАФТА» експлуатувало 460 АЗС.

Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року «Укрнафта» випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ «Укрнафта-Постач».

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року Ставка верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі на частку корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА