14:21 20.02.2024

Японія надала Україні грант у розмірі $100 млн за програмою екстреного відновлення

2 хв читати
Японія надала Україні грант у розмірі $100 млн за програмою екстреного відновлення

Україна та Японія підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі $100 млн. США для Фази 3 Програми екстреного оновлення, повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Програма екстреного відновлення (Фаза 3) на суму 15,8 млрд японських ієн, яка становить понад 100 млн доларів США, буде спрямована на проекти швидкого відновлення, серед іншого за напрямами: енергетичне обслуговування, транспортне сполучення, обладнання для гуманітарного розмінування", - йдеться у повідомленні.

За підтримки уряду Японії в Україні успішно впроваджують Програми екстреного відновлення Фаза 1 та Фаза 2, Проект екстреного відновлення та реконструкції.

У рамках Фази 1 та Фази 2 вже передають важливу спецтехніку та обладнання для потреб енергетичного, транспортного, аграрного, медичного, освітнього секторів, управління відходами від руйнувань, водовідведення, водопостачання та розмінування.

У рамках Проекту екстреного відновлення та реконструкції успішно впроваджуються проекти швидкого впливу, такі як пілотний проект з управління відходами від руйнувань та пілотний проект із встановлення теплових насосів, що дозволяє зосередити зусилля на найбільш необхідних областях.

Відповідні угоди підписала у Японії заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо європейської інтеграції Ганна Юрченко.

"Ці проекти сприятимуть підвищенню ефективності та стійкості нашої економіки, покращенню умов життя громадян та зміцненню національної безпеки. Наша співпраця стане втіленням наших спільних цінностей та ідеалів, спрямованих на благо наших народів", - зазначила Юрченко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА