14:36 20.02.2024

На станції "Медика-Шегині" де протестувальники розсипали зерно, в очікуванні перевантаження стоять 40 вагонів із с/г продукцією - "УЗ"

2 хв читати
На станції "Медика-Шегині" де протестувальники розсипали зерно, в очікуванні перевантаження стоять 40 вагонів із с/г продукцією - "УЗ"

Польські фермери-страйкарі біля пункту пропуску "Медика - Шегині" відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких було зерно, що прямувало до Німеччини транзитом через Польщу.

Повідомляється, що на станції в очікуванні перевантаження перебувають 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією.

"Укрзалізниця" наголошує на неприпустимості втручання польських протестувальників у роботу залізниці", - ідеться в повідомленні.

"УЗ" поінформувала про несанкціоноване втручання в роботу залізниці "Польські залізниці" та посольство України в Польщі.

"Укрзалізниця" заявляє, що "чітко дотримується запровадженої у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща і лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють органи контролю Польщі, їх опломбують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі".

Крім того, "УЗ" обурена діями польських протестувальників і закликає їх припинити акції, оскільки "це не сприяє вирішенню можливих проблем, а грає на руку країні-агресору".

Раніше повідомлялося, що польські фермери-протестувальники біля ПП "Медика - Шегині" у вівторок відкрили вантажний контейнер із с/г продукцією, вона висипалася на рейки.

Віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, коментуючи цей інцидент, назвав його "черговою політичною провокацією, спрямованою на розділення народів".

Польські протестувальники вже блокували пасажирський поїзд №119 Київ-Хелм, а також вдавалися до спроб заблокувати два вантажні потяги.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА