14:45 25.02.2024

Україна має намір якомога швидше відновити роботу контейнерних терміналів у портах "Великої Одеси" - віцепрем'єр

2 хв читати
Україна має намір якомога швидше відновити роботу контейнерних терміналів у портах "Великої Одеси" - віцепрем'єр

Україна найближчими днями відправить перші судна з контейнерами Дунаєм до Констанци, а потім і вгору по Дунаю, проте в найближчих планах також відновлення роботи контейнерних терміналів у портах "Великої Одеси", повідомив віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Якнайшвидше перейдемо до експорту-імпорту за допомогою контейнерів і контейнерних терміналів, які знову запрацюють на Чорному морі", - сказав він на форумі "Україна. Рік 2024" у Києві в неділю.

За його словами, найближчим часом планується зняти ще деякі бар'єри, які даватимуть змогу експортувати більше вантажів через український морський коридор, насамперед, зернової та металургійної продукції.

Говорячи про інші плани щодо розвитку транскордонної інфраструктури, Кубраков назвав відкриття нових пунктів пропуску для автомобільного транспорту з Молдовою, Румунією, Угорщиною та Польщею.

"Чотири країни, де конкретні пункти пропуску з'являться цього року. Усе це нам допоможе трохи диверсифікувати експортні коридори", - зазначив віцепрем'єр.

Він додав, що цього року також розпочнеться будівництво першої великої ділянки європейської залізничної колії "Мостицька" - "Скнилів", яка з'єднає українську залізницю з європейською мережею.

"Це перший проєкт, ми його будуватимемо вже цього року спільно з нашими європейськими партнерами і донорами", - заявив Кубраков.

За його словами, продовжиться також розвиток Дунайського кластера, через який минулого року пройшло 30 млн тонн вантажів. Він нагадав, що за перші два роки війни там було побудовано понад 20 нових терміналів приватним сектором для експорту та імпорту різних товарів.

"Багато проєктів будуть завершуватися і нові будуватимуться цього року. Ми максимально лібералізували все, що можна. Рішення ухвалюються за день, за два місцевою владою, урядом про можливість будівництва там", - зазначив віцепрем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА