12:23 28.02.2024

В Україні в середу без світла переважно через бойові дії залишилися 372 населених пункти - "Укренерго" і Міненерго

2 хв читати
В Україні в середу без світла переважно через бойові дії залишилися 372 населених пункти - "Укренерго" і Міненерго

Через бойові дії та з інших причин уранці середи без світла в Україні залишаються 372 населені пункти (учора - 371), припинено газопостачання для низки споживачів у двох областях, повідомили НЕК "Укренерго" і Міністерство енергетики.

За інформацією НЕК у телеграм-каналі, внаслідок обстрілів виникли нові пошкодження в мережах обленерго та знеструмлення споживачів у Донецькій, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Херсонській областях.

Згідно з інформацією Міненерго в телеграм-каналі, через бойові дії в Херсонській області без світла майже 26 тис. споживачів у 45 населених пунктах, у Донецькій - 42,1 тис. споживачів у 76 населених пунктах, у Запорізькій - 4,5 тис. споживачів у 59 населених пунктах, у Сумській - 3 тис. споживачів у 64 населених пунктах, у Харківській - 16 тис. споживачів, у Чернігівській - 1,6 тис. споживачів у 25 населених пунктах.

Зазначається, що внаслідок нічних обстрілів РФ Запорізької області без світла залишилися понад 2 тис. родин у 15 населених пунктах, але більшість із них - 1,3 тис. - уже вдалося заживити. За добу нових обстрілів зазнали також 4 населені пункти в Харківській області, крім того, залишилися без світла 10 тис. споживачів у Донецькій області.

Водночас енергетики змогли вкотре відновити електропостачання 9,6 тис. споживачів у Херсоні, які були без світла внаслідок попередніх ворожих атак. Таким чином, в обласному центрі без електропостачання залишаються понад 3 тис. абонентів. Зокрема, у Харківській області енергетики відновили електропостачання 600 споживачам, на Донеччині - у 9 населених пунктах.

Також учора енергетики усунули технологічні порушення в електромережах і повернули світло 3,8 тис. споживачів у Запорізькій області. Водночас лінія 330 кВ, що живила ЗАЕС, залишається знеструмленою, вказує Міненерго.

Енергетикам також довелося повертати світло 16 тис. споживачів у Києві, які залишилися без нього через вимкнення підстанції 35 кВ унаслідок технологічних порушень, - абонентів під'єднали протягом години.

З технічних причин відключено 370 споживачів у Дніпропетровській області.

Щодо ситуації з газопостачанням, то, згідно з інформацією Міненерго, через витік газу на підземному газопроводі середнього тиску його припинено для 134 споживачів приватного сектору в Мукачевому Закарпатської області, здійснюються аварійно-відновлювальні роботи.

Через пошкодження розподільного газопроводу припинено подачу газу для 40 будинків у Самбірському районі Львівської області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА