17:40 29.02.2024

В Україні стартувала посівна-2024: у 4 областях зерновими засіяно 22,3 тис. га

2 хв читати
В Україні стартувала посівна-2024: у 4 областях зерновими засіяно 22,3 тис. га

Україна станом на 29 лютого засіяла ярими зерновими та зернобобовими культурами 22,3 тис. га в чотирьох областях, повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики і продовольства в четвер.

Згідно з повідомленням, весняну посівну розпочали аграрії Вінницької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. Вони вже посіяли пшеницю на 0,8 тис. га, ячмінь - 11,4 тис. га, горох - 10,2 тис. га.

В Одеській області ячмінь уже засіяно на 7,8 тис. га і горох на 7,1 тис. га; у Миколаївській - 3,5 тис. га ячменю і 2,4 тис. га гороху; на Вінничині - пшеницею і горохом засіяно по 0,8 тис. га та 0,5 тис. га відповідно; у Херсонській - 0,05 тис. га ячменем і 0,15 тис. га горохом.

Мінагрополітики за результатами проведеного в Державному аграрному реєстрі опитування підготовки сільгоспвиробників до посівної кампанії ярих культур під урожай-2024 повідомило, що 70% респондентів планують збільшити площі під соєю в середньому на 21% порівняно з 2023 роком.

Опитування також показало, що під час весняної посівної пріоритетними в українських аграріїв залишаться зернобобові, посівні площі під якими збільшаться на 11%, та ярий ячмінь - на 7%. Очікується, що посівні площі під ярий ріпак збільшаться на 24%, цукровий буряк - на 17%, а під кукурудзу скоротяться на 9%. Потенційно можуть скоротитися площі під соняшником.

Загалом 2024 року посівні площі під ярими культурами можуть скоротитися на 0,5 млн га або на 3,7% порівняно з минулим сезоном, прогнозують у Мінагрополітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА