13:49 02.04.2024

Посол Італії в Україні бачить конкретні можливості розвитку двосторонніх економічних відносин між країнами в багатьох секторах

1 хв читати
Посол Італії в Україні бачить конкретні можливості розвитку двосторонніх економічних відносин між країнами в багатьох секторах

Посол Італії в Україні П'єр Франческо Дзадзо заявив, що бачить конкретні можливості розвитку двосторонніх економічних відносин між країнами в багатьох секторах, зокрема агропромисловості, відновлюваній енергетиці, транспорті та логістиці.

"На загальному рівні я бачу конкретні можливості розвитку двосторонніх економічних відносин у багатьох секторах: агропромисловість, відновлювальна енергетика, інфраструктура, транспорт і логістика, машинобудування для оборонної промисловості, космос і споживчі товари Made in Italy", - сказав посол в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Італія зацікавлена в розвитку відносин із українською залізницею та портами і хотіла б посилити співпрацю у сфері транспорту й логістики.

"Наприклад, ми співпрацюємо з приватними фондами і за участі італійського уряду працюємо над розбудовою логістичного хаба в Горонді, що на кордоні з Угорщиною. Ми хотіли б зміцнити пан'європейський коридор №5, який з'єднує північну Італію з Будапештом і Києвом, бо ми вважаємо, що за ним майбутнє. Це дуже важливо, особливо зважаючи на поступову інтеграцію України до Європейського Союзу", - зазначив Дзадзо.

Також він зазначив, що італійське експортно-кредитне агентство Servizi Assicurativi del Commercio Estero (SACE) виділить EUR1,5 млрд на підтримку комерційних і фінансових операцій, зокрема, у сфері охорони здоров'я та інфраструктури.

Крім того, наразі завершується робота над угодою між міністерствами охорони здоров'я Італії та України, що посилить двосторонню співпрацю, додав дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА