19:07 28.05.2024

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

1 хв читати
АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна
Фото: https://www.facebook.com/uspa.gov.ua

Україна перебуває на завершальному етапі переговорів щодо відновлення поромних перевезень з Азербайджану в Україну, повідомив голова Адміністрації морських портів України (АМПУ) Юрій Литвин на конференції Grain Storege Forum у Києві у вівторок.

"На завершальному етапі перебувають переговори щодо відновлення поромних перевезень з Баку в Україну і транзитом через усі країни, які проходять судна. Найближчим часом, ми сподіваємося, що поромна переправа запрацює", - сказав він.

Водночас Литвин наголосив, що робота поромної лінії залежатиме від ринку - від урожайності сільгоспкультур, від роботи всього сільського господарства, від номенклатури вантажів на експорт-імпорт і функціонування економіки загалом.

"За порти можете бути спокійними. Вони працюватимуть у режимі 24/7. Усе необхідне для цього в нас є. Сподіваємося, що гроші, які ми спільно заробляємо, будуть інвестовані в інфраструктуру портів, і її буде оперативно відновлено", - наголосив голова АМПУ.

Водночас Литвин уточнив, що АМПУ ставить перед собою пріоритетне завдання в найближчі два роки відновити інфраструктуру портів щонайменше до довоєнного рівня, для чого організації необхідно 9-9,5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінвідновлення закликало до 10 липня повернути всі фури з ЄС до України для оновлення документів

Обіцяні G7 та ЄС кошти Україні від російських активів не зменшують розміру українських претензій до РФ у судах - міністр юстиції

Сформовано наглядову раду "Енергоатому"

Запуск механізму кешбеку за програмою "Купуй українське" заплановано на початок вересня

Малий і середній бізнес може отримати грант на розвиток власного експорту в сумі до EUR40 тис. - Мінекономіки

АМКУ дозволив "Укрнафті" отримати в управління активи "Татнафти"

Консультативна рада Мінекономіки запропонувала створити економічні кластери в західних областях України для розвитку промисловості

Рада прийняла за основу законопроєкт про реформу промислового забруднення - Железняк

Напрацьовуються рішення щодо забезпечення скрапленим газом вразливого населення прифронтових територій Харківщини - Мінреінтеграції

Крос-курси основних світових валют 20 червня на 16.01

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА