16:38 04.06.2024

Вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту - партнер iC consulenten Маркус Квернер

2 хв читати
Вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту - партнер iC consulenten Маркус Квернер

Залучення команди управління проєктом на стадії проєктування надає змогу обрати оптимальні рішення, загалом вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту, повідомив партнер австрійської інжинірингової компанії iC consulenten Маркус Квернер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Оптимально залучати команду управління проєктом із самого початку, а ще краще - на стадії проєктування. Це надає змогу прорахувати всі можливі варіанти реалізації проєкту й обрати найоптимальніший. Проєкти, в яких виділяється достатньо часу і ресурсу на стадію проєктування, зазвичай дешевші, швидші та якісніші на етапі впровадження", - повідомив він.

За словами Квернера, середній світовий показник оплати послуг проджект-менеджменту у відсотках від вартості проєкту не відрізняється від українського.

"Вартість будівництва може відрізнятися, але відсоток управління проєктами від вартості будівництва більш-менш однаковий. Це залежить від розміру та складності проєкту. Управління проєктами починається з 0,5% (вартості - ІФ-У) для дуже великих проєктів до 5% для невеликих, у середньому 2-3%. Щоменший проєкт, то вищою буде вартість управління проєктом. Тому що вам завжди потрібно проводити тендери, дотримуватися часового графіка, здійснювати моніторинг витрат. І цей обсяг завдань однаковий і для проєкту, який коштує EUR500 тис. або EUR5 млн", - повідомив Квернер.

Він наголосив, що управління - важливий фактор успіху проєкту, оскільки будівництво завжди пов'язане з великими витратами, необхідністю суворо дотримуватися часового графіка.

Заснована 1989 року iC consulenten - міжнародна інжинірингова та консалтингова компанія, що надає послуги з комплексного управління та розвитку інфраструктури. iC має велику експертизу у висотному будівництві, проєктуванні тунелів і технічному нагляді за їхнім будівництвом, інфраструктурних проєктах від сектору охорони здоров'я до енергетики, їхнє проєктування, технагляд, управління проєктами.

Три головні офіси розташовані у Відні та Зальцбурзі (Австрія) і Любляні (Словенія). Крім того, компанія має низку філій, проєктних і будівельних офісів по всьому світу, включно з Албанією, Хорватією, Грузією, Німеччиною, Грецією, Косово, Румунією, Сербією, Словаччиною, Швецією, Туреччиною, Україною тощо, налічуючи загалом понад 640 працівників та експертів.

iC consulenten ZT GesmbH має постійний офіс в Україні з 2006 року з офіційною реєстрацією в 2013 році як ТОВ "айСі консулентен". iC Ukraine виконує функції проєктного менеджменту більш ніж у 20 громадах. Серед великих програм у 2024 році в партнерстві з Nefco за кошти Європейського Союзу - нове будівництво та реконструкція житла для ВПО, відновлення та реконструкція критичної інфраструктури.

Інші консалтингові послуги надаються в секторах транспортної інфраструктури, екології, сталої сертифікації будівель, проєктів із енергоефективності та відновлюваної енергетики.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укргазвидобування" за 5 міс. сплатило до бюджету майже 10 млрд грн ренти

ДП "Ліси України" відсторонили від тендера на постачання деревини для ЗСУ

Україна може пройти зиму з мінімально можливими відключеннями - голова Держенергонагляду

Екологічні збитки від знищення окупантами харківського "Епіцентру" перевищують 860 млн грн

ФДМ оголосив конкурс із відбору трьох незалежних членів наглядової ради держенерготрейдера "ЕКУ"

НКРЕКП ухвалила постанову для стимулювання будівництва нової генпотужності та energy storage

Експорт української кукурудзи в червні досяг 2,2 млн тонн, у липні-серпні знизиться в очікуванні нового врожаю - аналітики

Кабмін схвалив Національний план з енергетики та клімату – заступник міністра економіки

"Київтеплоенерго" відремонтувало понад 50% запланованих до ремонту у 2024р 1300 будинкових лічильників тепла

СЕО титанової "Велти" Бродський зацікавився подробицями санкцій на активи Фірташа в частині Мотронівського ГЗК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА