17:31 07.06.2024

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

2 хв читати
Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Кабінет Міністрів України розпорядився, щоб міністерства, центральні органи влади, обласні державні адміністрації відмовилися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Росія продовжує атаки проти нашого енергосектору. Енергосистема цілісна. Однак у системі залишається значний дефіцит. Це означає, що ми можемо виробити менше електроенергії, ніж споживаємо. Щоб поліпшити ситуацію, ми працюємо одночасно з двох сторін. Відновлюємо і розширюємо генерацію і одночасно зменшуємо споживання", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

Прем'єр повідомив, що перед усіма органами державної влади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії.

"Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження уряду. Міністерства, центральні органи влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території", - додав він.

Також уряд рекомендував правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки, а місцевій владі - обмежити вуличне освітлення.

"Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, не критичного для виробничої діяльності. Виняток - не обмежуватиметься використання кондиціонерів у лікарнях і на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу", - заявив Шмигаль.

Прем'єр подякував усім, хто відповідально підходить до споживання електроенергії.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, обласним і Київській міській державним адміністраціям (військовим адміністраціям), секретаріату уряду доручено забезпечити в період до 31 грудня 2024 року економію електричної енергії в приміщеннях зазначених органів та підприємствами, установами, організаціями, що належать до сфери їх управління, господарськими товариствами, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать державі, зокрема шляхом припинення використання кондиціонерів повітря, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

Передбачено, що відповідні заходи не застосовуються до закладів охорони здоров'я, суб'єктів господарювання, для яких кондиціювання повітря є частиною технологічного процесу, а також технічних заходів організації дорожнього руху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

NovaPay домовився з МХП про посередництво у виплаті коштів за оренду паїв

Президент підписав закон, що змінює умови функціонування ринку ОСЦПВ

Без світла в Україні залишаються 473 населені пункти - "Укренерго"

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 15:00

За підсумками швейцарського саміту створять Action plan імплементації Формули миру - Свириденко

Брак робочої сили може стати ключовим фактором для української економіки в наступні місяці - ІЕД

Профільний комітет Ради схвалив проєкт закону про будівництво блоків №3-4 Хмельницької АЕС

Україна і спецкомітет кредиторів не досягли угоди про умови реструктуризації євробондів, продовжать дискусії - Мінфін

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА