19:19 01.07.2024

"УЗ" збільшила обсяг перевезення пасажирів у червні на 18%

2 хв читати
"УЗ" збільшила обсяг перевезення пасажирів у червні на 18%

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) у червні перевезла 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж у червні минулого року, повідомила пресслужба компанії в понеділок.

Згідно з повідомленням у телеграм-каналі, у неділю, 30 червня, залізничники встановили рекорд, перевізши 100 тис. пасажирів за одну добу. Це найбільша кількість від початку повномасштабного вторгнення, не враховуючи період масової евакуації, ідеться в повідомленні УЗ.

У міжнародному сполученні подорожувало майже 210 тис. пасажирів, що на 29% більше за показник червня 2023 року, уточнили в "УЗ".

"До пікового сезону перевезень залізничники готувалися заздалегідь: запущено нові маршрути на соціально значущих напрямках, перерозподілено рухомий склад – найбільш місткий направлено на найбільш затребувані маршрути. Для посилення міжнародного сполучення організовано пересадочні маршрути (як Львів - Рава-Руська - Варшава). Крім того, значну роль відіграла також розбудова станції "Чоп" як хаба для подорожей з України до Будапешта та Відня", - заявили в компанії.

В "УЗ" наголосили, що важливою була і робота з польськими колегами, щоб зберегти стикування для українських поїздів, які прямують до Хелма, у зв'язку з ремонтом польської ділянки залізниці. У результаті кількість місць до Польщі не скоротилася.

Повідомляється також, що сервіс онлайн-замовлень групових квитків упродовж червня опрацював 2,652 тис. групових заявок, допоміг здійснити подорожі для 98,732 тис. дітей та супроводжуючих на відпочинок і відновлення. Сервісом замовлень квитків для військовослужбовців та членів їхніх родин скористалося 8,5 тис. військових - переважно для виїзду з Харкова, Дніпра та Краматорська.

Найбільш популярним поїздом у червні став №128 Запоріжжя - Львів. Ним за місяць проїхало 65,426 тис. пасажирів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більше половини доби у четвер обленерго відключатимуть по три черги споживачів

Енергетики очікують поліпшення ситуації з електропостачанням із кінця липня - член НР "Укренерго"

"Київтеплоенерго" розпочинає гідравлічні випробування мереж під мостом Патона

Україна проводить переговори про постачання газу з Азербайджану до ЄС - Зеленський для Bloomberg TV

"ArcelorMittal Кривий Ріг" закликає переглянути норму щодо імпорту щонайменше 80% е/е як гарантію її стабільного постачання підприємствам

Рада має обговорити запропоноване Кабміном заморожування соцстандартів у Бюджетній декларації на 2025-2027 рр. - Кондратюк

18 тис. підприємців отримали гранти на 8,5 млрд грн за два роки дії програми "єРобота"

"Укрпошта" відкрила термінал в Одесі на 270 тис. відправлень на добу

KFC відкрив 60 ресторан в Україні

Біткойн може знову оновити рекорд цього року - аналітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА