Вибори
18:56 19.10.2020

"Опора" просить МЗС надати оцінку агітації з боку держсекретаря Угорщини за "Партію угорців України"

2 хв читати
"Опора" просить МЗС надати оцінку агітації з боку держсекретаря Угорщини за "Партію угорців України"

Державний секретар Угорщини з питань національної політики Янош Арпад Потапі під час візиту до Закарпатської області агітував на користь "КМКС "Партія угорців України". Громадянська мережа "Опора" просить Міністерство закордонних справ України дати оцінку таким діям з точки зору дотримання виборчого законодавства.

Як повідомляється на сайті "Опори" в понеділок, держсекретар Угорщини 8-9 жовтня відвідав низку об'єктів в Ужгороді, Ужгородському та Берегівському районах.

Інформація про його візит до угорськомовної школи Ужгорода містилася на сайті партії "КМКС "Партія угорців України". Зокрема, наводилася цитата Потапі про важливість того, щоб угорці на Закарпатті підтримали угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні 25 жовтня.

Пізніше на сторінці партії в соцмережі Facebook було розміщено відео держсекретаря також із закликом до угорців, які проживають на Закарпатті, підтримати вищезгадану політсилу.

Згодом на сайті "КМКС "Партія угорців України" та сторінці у Facebook були ще матеріали про візит Потапі на інші об'єкти, де він також агітував за цю партію. Подібне повідомлення він розмістив і на своїй сторінці у Facebook.

Експерти громадянської мережі "Опора" вбачають у цих діях вчинення державним секретарем Угорщини з питань національної політики ознаки порушення правил проведення агітації на території України.

"Громадянська мережа "Опора" закликає Міністерство закордонних справ України надати оцінку діям представника високого рангу державного корпусу зарубіжної країни щодо дотримання ним законодавства України у сфері виборів; вжити заходів, передбачених законодавством в межах компетенції Міністерства закордонних справ України", - йдеться в матеріалі "Опори".

Згідно з даними на сайті Центральної виборчої комісії, до Закарпатської обласної ради балотуються 54 кандидати від "КМКС "Партія угорців України", а депутатами Ужгородської міської ради хочуть стати 37 представників цієї політичної сили.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА