06:29 19.02.2024

Шмигаль взяв участь у японсько-українській конференції з економічного розвитку та відродження

2 хв читати
Шмигаль взяв участь у японсько-українській конференції з економічного розвитку та відродження

У понеділок до Токіо прибув прем'єр-міністр України Денис Шмигаль для обговорення питань відновлення України, пообіцявши новий двосторонній податковий договір та іншу підтримку японського бізнесу в умовах триваючої війни в Україні, повідомляє в понеділок Reuters.

"Японія підтримувала і продовжує підтримувати Україну", - сказав прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, відкриваючи переговори, під час яких він оголосив про укладення нової двосторонньої податкової угоди і початок переговорів щодо інвестиційного договору, не розкриваючи подробиць.

Оскільки вторгнення Росії в Україну триває вже третій рік, Японія пообіцяла надати фінансову допомогу на суму понад $10 млрд, прагнучи продемонструвати солідарність із військовими діями Києва. Вона не може надавати пряму військову підтримку через закони, що забороняють експорт летальної зброї.

У грудні Японія частково пом'якшила правила експорту зброї, що стало першим подібним кроком за майже десять років, проте в країні, як і раніше, діють обмеження на поставку зброї до країн, що воюють.

Шмигаль сказав, що зустріч віщує нову главу в японо-українських відносинах, додавши, що українці ніколи не забудуть підтримку Японії.

Він додав, що сподівається на те, що великі автовиробники, включно з Toyota, відкриють нову вкладку, створять виробничі потужності в Україні.

На зустрічі з відновлення Кісіда заявив, що Японія підтримуватиме венчурні компанії в Україні, пообіцяв послабити візовий контроль і повідомив, що урядова агенція JETRO відкриє новий офіс у Києві.

На конференції близько 50 японських компаній підписали угоди з українськими колегами в таких галузях, як сільське господарство, енергетика та інфраструктура. Загальна сума угод не розголошується.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА