12:14 30.05.2019

Фракція "Народний фронт" не підтримає відставку прем'єра Гройсмана

2 хв читати
Фракція "Народний фронт" не підтримає відставку прем'єра Гройсмана

 

Парламентська фракція "Народний фронт" не голосуватиме за відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, яку депутати сьогодні розглянуть, повідомила член фракції Вікторія Сюмар, повідомляє hromadske.ua.

За словами депутата, уряд має продовжувати працювати, щоб не підривати співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Вирішили не підтримувати цю заяву Володимира Гройсмана, оскільки сьогодні парламент фактично завис, є складні переговори з Міжнародним валютним фондом ... Це може призвести до серйозної фінансової кризи. Тому хоча б якась стабільна організація в країні має залишатися", - пояснила Сюмар.

Раніше цього дня народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко повідомив, що його фракція також не підтримає заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про відставку. Він наголосив, що в умовах, коли оголошено розпуск Верховної Ради й заплановано позачергові парламентські вибори, відсутня коаліція і точаться розмови про дефолт, не можна залишати Україну без уряду, оскільки все це може призвести до повного хаосу.

Як повідомлялося, під час інавгураційної промови президент Зеленський заявив про те, що уряд має скласти свої повноваження, й оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Після цього прем'єр Гройсман заявив про намір подати у відставку після засідання Кабінету Міністрів 22 травня. 23 травня заяву Гройсмана про відставку було зареєстровано у Верховній Раді.

27 травня Гройсман заявив, що після того, як Верховна Рада проголосує за його відставку, робота уряду матиме не плановий, а антикризовий характер. Прем'єр заявив, що проситиме парламент задовольнити його відставку.

29 травня парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді визначитися шляхом голосування із заявою про відставку прем'єр-міністра Гройсмана.

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук розраховує, що парламент у четвер підтримає відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Якщо не буде проголосовано відставку уряду, ми знаємо, що є процедура - уряд попрацює далі", - сказав Стефанчук на брифінгу в Києві в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА