Вибори
07:55 08.03.2019

ЦВК затвердила бюлетень для голосування на виборах президента: 39 кандидатів, 200х800 мм, пісочний колір

2 хв читати
ЦВК затвердила бюлетень для голосування на виборах президента: 39 кандидатів, 200х800 мм, пісочний колір

Центральна виборча комісія України затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування на виборах президента України 31 березня 2019 року і форму бюлетеня для повторного голосування, яке буде проведено 21 квітня в разі потреби.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 8 березня, яке відбулося після півночі.

Бюлетень буде містити прізвища 39 кандидатів на пост президента України і відомості про них.

Текст бюлетеня друкується лише з одного боку державною українською мовою на одному аркуші розміром 200х800 мм пісочного кольору.

На ньому міститься двоколірний водяний знак і захисні волокна з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних флуоресцентних фарб і елемента, який втрачає забарвлення в разі термічного впливу.

На бюлетені буде виконаний номер виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, яка проявляється на звороті бюлетеня.

Також ЦВК ухвалила, що виборчі бюлетені виготовлятимуться для кожної звичайної і закордонної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців, які за своєю виборчою адресою мають відношення до відповідної виборчої дільниці за даними Державного реєстру виборців станом на 7 березня 2019 року. Можливе відхилення зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення бюлетенів у межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

Для спецділянок бюлетені будуть виготовлятися в кількості, що на 0,5% перевищує орієнтовну кількість виборців, включених до списку на ділянці, визначеному з урахуванням кількості ліжко-місць, спальних місць, чисельності особового складу відповідних військових частин. Також враховується максимально можлива кількість членів комісій спецділянок, які будуть включатися в списки виборців на таких ділянках (окрім кількості членів комісій виборчих дільниць, утворених у військових частинах).

Окрім того, ЦВК створила комісію з представників кандидатів у президенти України для здійснення контролю над виготовленням бюлетенів на державному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна", з дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, технічних відходів, поліграфічного браку, погашення невикористаних бюлетенів.

До її складу увійшли представники від 14 кандидатів: Володимира Зеленського, Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка, Олега Ляшка, Олександра Вілкула, Сергія Тарути, Олександра Шевченка, Руслана Кошулинського, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Романа Безсмертного, Юрія Дерев'янка, Сергія Носенка.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА