Вибори
12:35 08.07.2019

Сім партій мають шанси пройти до ВР

2 хв читати
Сім партій мають шанси пройти до ВР

Якби вибори до Верховної Ради проходили найближчої неділі, то до парламенту пройшли б партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і "Голос", свідчать результати ролингового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. А.Яременка.

Згідно з оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок даними, "Слугу народу" готові підтримати 41,6% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме, "Опозиційну платформу - За життя" - 13,7%, "Європейську солідарність" - 8,5%, ВО "Батьківщина" - 7,7%, "Голос" - 7,5% опитаних.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати прохідний бар'єр у 5% партія "Громадянська позиція" з підтримкою 3,4% голосів і "Опозиційний блок - партія миру і розвитку" - 2,9% респондентів.

Разом із тим, Партію Шарія готові підтримати 2,6% тих, хто визначився і має намір голосувати, партію "Сила і честь" - 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка готові голосувати 2,2%, ВО "Свобода" набирає 2% підтримки,"Об'єднання "Самопоміч" готові підтримати 1,4% виборців, "Українська стратегія Гройсмана" отримує 1,1% підтримки.

Решта партій набрали б менш як 1% голосів респондентів.

Якби парламентські вибори проходили найближчої неділі, то 53,6% опитаних заявили, що точно мають намір голосувати, а 30,8% - швидше мають намір голосувати. 8,2% точно не голосуватимуть і ще 3,8% швидше не голосуватимуть.

Ролингове дослідження передбачає проведення установчого опитування і періодичних (похвилевих) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролингу - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролингу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час установчого опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондент віком від 18 років з 24 областей та Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%. Під час першої хвилі ролингу 20-23 травня було замінено 250 анкет. Під час другої хвилі 24-31 травня замінено 250 анкет. Під час третьої хвилі 1-7 червня - 1000 анкет. Під час четвертої хвилі 8-14 червня - 1000 анкет, під час п'ятої - 15-21 червня - також 1000 анкет, шостої - 22-27 червня - також 1000 анкет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Столтенберг виступив у Верховній Раді

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА