Вибори
19:33 04.04.2021

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

2 хв читати
"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

Політична партія "Слуга народу" закликає правоохоронні органи провести неупереджене розслідування правопорушень на виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області під час довиборів до Верховної Ради, сказав в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова політсили Олександр Корнієнко.

"Партія "Слуга народу" вимагатиме чесного і неупередженого розслідування всіх численних кримінальних проваджень у 87-му окрузі", - заявив Корнієнко.

Він наголосив, що опоненти "Слуги народу" під час виборчої кампанії на 87-му окрузі намагалися застосувати "найбрудніші технології: скупку голосів, каруселі, махінації з виборчими списками, а потім для легалізації цього організовували хаос в окружній виборчій комісії і фактично заблокували встановлення підсумків голосування".

За словами Корнієнка, принципова позиція довірених осіб кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка дозволила відправити 20 дільниць на перерахунок. "Перерахунок показав реальну ситуацію - день голосування і підрахунок на дільницях пройшли з великою кількістю процедурних порушень, частина з яких тягне на цілком конкретні статті Кримінального кодексу для голів та членів ДВК. Голосування на дільницях визнавали недійсними через відсутність контрольних листів, що може свідчити про махінації зі скриньками і через порушення зі списками для голосування на дому. Це може бути показником вкидання бюлетенів. Члени та голови ДВК "підвозили" з собою документацію, якої не вистачало, тоді як вона повинна бути в мішках на ОВК", - пояснив Корнієнко.

Голова партії "Слуга народу" зазначив, що перерахунок голосів показав спробу повної фальсифікації з боку опонента. "Зараз відхилено вже 6 із 19 позовів про скасування перерахунку дільниць. Це свідчить про слабку юридичну позицію нашого опонента, яку він неодноразово доповнює гучними вигуками в ОВК", - звернув увагу Корнієнко.

Він також наголосив, що в ситуації щодо сфальсифікованих протоколів, яку подають як "історію зі зниклими бюлетенями", повинні розбиратися не "диванні експерти", а необхідно дати чітку відповідь суспільству: чи існували такі бюлетені і за кого були ці голоси, чи були маніпуляції з перекладанням бюлетенів або переписуванням протоколів, що відбувалося на дільницях і на їх шляху в ОВК, і зрештою, відбувалося щоночі в ОВК, як і під час двох перших днів.

"Питань більше, ніж відповідей, і правоохоронці повинні обов'язково дати на них відповідь", - додав Корнієнко.

Як повідомлялося, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту перемогу здобув представник партії "Слуга народу" Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко та представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський набрали 29,69% і, відповідно, 28,86%.

 

 

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

На 87 окрузі в Івано-Франківській області Шевченко обігнав Кошулинського, але лідирує Вірастюк

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА