18:57 22.03.2024

У Національній академії Сухопутних військ буде перевірка після оприлюдненої ТСК інформації

2 хв читати

Командування Сухопутних військ Збройних сил України ухвалило рішення про перевірку стану справ у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

"Будуть перевірені на відповідність реальному стану справ випадки, які були оприлюдненні тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради. У разі підтвердження зазначених випадків будуть прийняті усі необхідні заходи, а до відповідальних посадових осіб будуть застосовані стягнення відповідно до чинного законодавства України", - повідомляє пресслужба командування.

Зазначається, що командування Сухопутних військ ЗСУ зацікавлене у всебічній перевірці вищого військового навчального закладу, щоб дати об'єктивну оцінку всім наведеним випадкам. Результати перевірки будуть доведені до громадськості.

"Водночас наголошуємо, що триває війна і дискредитація військовослужбовців тільки грає на руку ворогу. Нині будь-які питання, що стосуються військових, є чутливими. Рекомендуємо посадовим особам, незалежно від статусу, відповідально ставитись до комунікування питань, пов'язаних з виконанням службових обов’язків військовослужбовцями. Особливо — щодо звинувачення тих чи інших посадових осіб та колективів. Емоційно забарвлені звинувачення та спроби популістичних вкидів неприпустимі. Необхідно ретельно перевіряти інформацію і лише після підтвердження реальних випадків робити будь-які заяви", - наголосили в командуванні.

Раніше членкиня Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Юлія Яцик повідомила про те, що в Академії було виявлено факти зловживань з боку керівництва, цькування та фізичного насильства над курсантами, недостатнього забезпечення медикаментами та неякісного харчування в їдальні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Буде більше ППО для наших міст - Зеленський за підсумками першого дня саміту "G7"

Зеленський із президентом Швейцарії погодили деталі підсумкового комюніке Саміту миру

На фронті відбулося 87 боїв, на Краматорському напрямку окупанти намагалися прорвати рубежі, але були відбиті - Генштаб

Арахамія: Американсько-українська безпекова угода - крок до перемоги України

Байден про результати саміту G7: залишаємося з Україною до її Перемоги у війні

Байден: "Велика сімка" домовилася спільно протидіяти поставкам для військової сфери РФ, зокрема, з Китаю

Угода про безпеку між Україною та США прискорює євроінтеграцію України та покладає зобов'язання щодо просування реформ - Байден

Президент США: Путін розраховує на доходи від проектів у сфері нафти і газу, наші санкції руйнують його плани

Зеленський: лідер Китаю пообіцяв мені, що не буде продавати зброю Росії

Байден: на Саміті миру бачимо підтримку візії про мир на принципах суверенітету і відповідальності РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА