Вибори
13:45 27.08.2018

"Народному фронту" не вдається заручитися підтримкою українців для проходження до ВР

3 хв читати
"Народному фронту" не вдається заручитися підтримкою українців для проходження до ВР

Прохідний 5% бар'єр на виборах до Верховної Ради впевнено долають п’ять політичних сил, при цьому ще одна партія має високі шанси на проходження до українського парламенту, коли друга за кількістю депутатів у Верховній Раді VIII скликання фракція - "Народний фронт", має електоральну підтримку на рівні 1%.

Згідно з презентованими у понеділок у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" результатами соцдослідження, яке провела з 26 липня до 17 серпня 2018 року компанія Seetarget, найбільшу електоральну підтримку має партія ВО "Батьківщина", яку готові підтримати 18,6% респондентів з тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися зі своїм вибором (або 14,8% серед тих, хто планує голосувати).

Друге місце посідає партія "Громадянська позиція" з електоральною підтримкою 12,2% (9,5% серед тих, хто планує голосувати). На третьому місці - партія "Опозиційний блок", за яку готові віддати свої голоси 11,2% (8,8% відповідно) респондентів.

Партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готові підтримати 10,7% опитаних, які заявили про намір брати участь у голосуванні та визначилися з уподобаннями (8,3% серед тих, хто планує голосувати), Радикальну партію - 9,9% (7,7%), партію "За життя" - 8,4% (6,5%).

Високий шанс на подолання 5% прохідного бар'єру (з урахуванням похибки вибірки) також має партія "Самопоміч", яку готові підтримати 5,9% респондентів із тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися зі своїм вибором (або 4,7% серед тих , хто планує взяти участь у голосуванні).

При цьому партія "Народний фронт", чия однойменна фракція в нинішньому скликанні парламенту налічує 81 мандат, має підтримку 1,3% респондентів з тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися зі своїм вибором (1,1% серед тих, хто планує голосувати).

Також 23,7% від усіх опитаних під час соцдослідження було важко визначитися з відповіддю (19,4% серед тих, хто планує взяти участь у голосуванні). Також 5,2% респондентів заявили, що взагалі не голосували б.

Найбільший антирейтинг серед партій має "БПП "Солідарність" - 47,3%, за нею йде "Народний фронт" - 27,3%, "Батьківщина" - 23,4%, Радикальна партія - 22,4%, "Свобода" й "Опозиційний блок" - по 17,4%, "Рух нових сил" - 16,2% і "За життя" - 13%.

Згідно з дослідженням, серед топ-5 партій за "Батьківщину" збирається проголосувати найбільша кількість людей, які проживають у районних центрах і селах (14-14,2%). За "Опозиційний блок", "Громадянську позицію" та "БПП "Солідарність" - переважно жителі райцентрів (10,1%, 9,7% і 8,3% відповідно), за Радикальну партію - виборці з сільської місцевості (9,9%).

Опитування було проведено методом особистого інтерв'ю (face-to-face) з 26 липня до 17 серпня 2018 року в 24 областях України та Києві (за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Було опитано 2,627 тис. респондентів із 63 міст і 105 сільських населених пунктів. Для підвищення репрезентативності дослідження за типом населеного пункту за допомогою технології "boost" (посилення) було збільшено частину респондентів із сіл. Похибка вибірки не перевищує 1,92%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА