Вибори
11:38 04.10.2020

Одеська ТВК відмовила в реєстрації "двійників" Зеленського, Філімонова та Саакашвілі за рішенням ЦВК

2 хв читати
Одеська ТВК відмовила в реєстрації "двійників" Зеленського, Філімонова та Саакашвілі за рішенням ЦВК

Центральна виборча комісія скасувала постанови Одеської міської територіальної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатами на посаду мера Одеси тезок Володимира Зеленського, Олега Філімонова та Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомила прес-служба ЦВК, відповідна скарга надійшла від Одеської обласної організації партії "Слуга народу". Політсила вимагала визнати бездіяльність Одеської ТВК та "неналежну перевірку документів" чотирьох кандидатів із прізвищем Філімонов, двох Зеленських та одного Саакашвілі, а також наполягала на скасуванні відповідних постанов.

"За результатами опрацювання матеріалів скарги Комісія, зокрема, встановила відсутність у документах для реєстрації зазначених кандидатів документів про внесення грошової застави вказаними місцевими організаціями політичних партій, які висунули кандидатів на посаду міського голови. Окрім того, досліджені Комісією обставини у своїй сукупності можуть свідчити про свідоме введення виборців в оману, а отже, перешкоджання вільному формуванню їх волі, що є посяганням на гарантовані Конституцією України права громадян", - йдеться в повідомленні Центрвиборчкому.

Зокрема, пояснили в ЦВК, подання окремих документів організаціями партій для реєстрації кандидатами на посаду міського голови Одеси може свідчити про намір введення виборців в оману, перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права та перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу.

Таким чином, Центрвиборчком скасував низку постанов Одеської міської ТВК про реєстрацію кандидатів на посаду мера Одеси і зобов’язав цю комісію до 21:00 3 жовтня повторно розглянути відповідні документи, подані для реєстрації кандидатів на посаду одеського міського голови цими місцевими організаціями партій.

ЦВК також звернулася до Національної поліції України для перевірки обставин, викладених у своїй постанові, та відповідних заходів реагування за наявності відповідних підстав.

Одеська міська ТВК 3 жовтня опублікувала постанови щодо відмови в реєстрації кандидатами на посаду мера Одеси: Зеленського Василя Сергійовича ("Циганська партія України"), Зеленського Олександра Васильовича (партія "Молодь до влади"); Саакашвілі Міхеіла Володимировича ("Блок Міхеіла Саакашвілі").

Також відмову в реєстрації отримали чотири особи з прізвищем Філімонов: Філімонов Олег Вікторович (партія "Стабільність та справедливість"), Філімонов Олег Вікторович (партія " Зелені"), Філімонов Вадим Вікторович (партія "Наша Земля") та Філімонов Олег Анатолійович ("Студентська партія України").

Як повідомлялося, 30 вересня Одеська міська ТВК оприлюднила постанови про реєстрацію кандидатів на посаду міського голови Одеси. Серед них - двоє Зеленських, четверо Філімонових та один Міхеіл Саакашвілі.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА