Вибори
16:20 22.07.2019

У "Голосі" підозрюють крадіжку голосів у кандидата-мажоритарника в окрузі №118

2 хв читати
У "Голосі" підозрюють крадіжку голосів у кандидата-мажоритарника в окрузі №118

Партія "Голос" заявляє про загрозу крадіжки голосів їхнього кандидата в народні депутати Галини Васильченко в мажоритарному окрузі № 118 (Львів), де її опонентом є народний депутат Богдан Дубневич.

"Учора за результатами екзит-полу Васильченко перемагала Дубневича з розривом у 13,4%... Однак сайт ЦВК показує, що зараз перемагає Дубневич", - сказав лідер партії Святослав Вакарчук на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, екзит-пол проводило соціологічна агенція "Фама".

Лідер партії пояснив, що дані з тих дільниць, де Дубневич отримував більшість голосів, вводилися в систему Центральної виборчої комісії, а з тих, де перемагала Васильченко - не надходили, при цьому ті, які надходили - відправляли на уточнення.

У партії "Голос" вважають, що в деяких випадках була обґрунтована потреба в цьому, однак у більшості випадків це відбувалося через технічні недоліки. За даними політсили, близько 20 протоколів дільничних виборчих комісій відправили на уточнення.

У політичній силі наголошують, що паралельний підрахунок голосів на основі копій паперових протоколів показує, що перемагає кандидат від "Голосу", а Дубневич відстає від неї на 1,5 тис. голосів.

У партії також заявляють, що за їхньою інформацією окружна виборча комісія оголосила перерву в своїй роботі до 11:00 вівторка, хоча законодавство не дозволяє цього робити.

"Ми не дамо вкрасти жоден голос наших виборців... така ситуація вкрай загрозлива. Ми ще раз закликаємо ЦВК виконати свою функцію і невідкладно змусити окружну та дільничні виборчі комісії 118 округу виконати вимоги закону і передати всі підсумки голосування в межах округу, внести до системи "Вибори", і скласти протокол про результати голосування", - заявив Вакарчук.

Він також закликав правоохоронні органи та персонально міністра внутрішніх справ взяти ситуацію під контроль і припинити крадіжку голосів.

Крім того, він звернувся до президента України Володимира Зеленського.

"Хотів би звернутися до президента Зеленського як гаранта Конституції (із закликом - ІФ) захистити відповідно до Конституції вільне волевиявлення українських громадян. Від його позиції і реакції залежить, як перший день нової української політики розпочнеться", - сказав лідер партії "Голос".

Крім цього занепокоєння партії викликає ситуація на окрузі №117. Вакарчук зазначив, що в партії впевнені, що там перемагає їхній кандидат, проте остаточного підтвердження в електронній системі вони поки що не бачать.

За даними інформаційно-аналітичної системи "Вибори", в окрузі 118 оброблено 89,92% протоколів: Богдан Дубневич набирає 33,04%, Галина Васильченко - 30,76%.

В окрузі 117 оброблено 92,78%: у Ярослава Рущишина 25,24%, в Оксани Юринець - 23,57%.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА