15:39 15.04.2024

СБУ затримала трьох топчиновників митниці за вимагання хабарів в українських імпортерів

2 хв читати
СБУ затримала трьох топчиновників митниці за вимагання хабарів в українських імпортерів

Служба безпеки України повідомляє про ліквідацію корупційних схем, що діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей, і про затримання трьох чиновників із керівного складу митних органів.

"Фігуранти обклали "даниною" українських підприємців, які імпортують зарубіжну продукцію на територію нашої держави", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією української спецслужби, у Рівному повідомлено про підозру першому заступнику начальника обласної митниці. "Посадовець налагодив схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне митне оформлення іноземних товарів. У разі несплати на перевізників чекали "додаткові" перевірки вантажів і супровідної документації", - зазначається в повідомленні.

Як зазначають у СБУ, це призводило до штучного затягування строків митного контролю і внаслідок цього зривало договірні зобов'язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам.

Також в українській спецслужбі повідомляють, що в Києві затримано заступника начальника одного з митних постів столичної митниці, який здійснював регулярні побори з компаній зовнішньоекономічної діяльності. За даними слідства, чиновник вимагав гроші з підприємців за нестворення штучних перешкод під час митного оформлення зарубіжних товарів. "До незаконної діяльності він залучив митного брокера, який був посередником для ведення "переговорів" з імпортерами та передачі "нагору" одержаних хабарів", - наголошується в повідомленні.

В Одеській області викрито на корупції начальника одного з митних постів. "Посадовець діяв у складі створеного ним злочинного угруповання, до якого входили декілька підлеглих і митний брокер. Зловмисники вимагали від імпортерів різні суми хабарів, які залежали від обсягів та виду товарів", - уточнюють у СБУ.

На підставі отриманих матеріалів трьом чиновникам митниці та двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА