Вибори
23:27 24.10.2020

Правоохоронці розслідують 29 кримінальних справ за фактами порушень у "день тиші"

3 хв читати
Правоохоронці розслідують 29 кримінальних справ за фактами порушень у "день тиші"

Правоохоронці відкрили 29 кримінальних справ за фактами порушень виборчого законодавства в "день тиші" в Україні, складено 109 адмінпротоколів, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Станом на 21.00 поліцейські зафіксували 891 заяву та повідомлення щодо порушень. За 29 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також поліцейські склали 109 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень виборчого законодавства", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

З усіх зафіксованих порушень 507 - пов’язані з незаконною агітацією. З них найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах – 218, 125 – агітація на будівлях, 83 – роздача агітаційної продукції, 35 – заклики голосувати за партію або кандидата, 17 – агітація у ЗМІ, 12 – агітація на автомобілях, 8 – агітація без ознак належності до політичної сили, 6 – встановлення агітаційних наметів, 3 – агітація в громадському транспорті.

Найбільше порушень зафіксовано у Дніпропетровській області - 62, у Рівненській – 59, у Донецькій – 48, у Харківській – 44, у Львівській – 35, у Київській – 29, у Чернівецькій – 26, у Херсонській – 21, в Івано-Франківській – 17, в Одеській та Чернігівській – по 16, у Вінницькій, Миколаївській та Черкаській – по 15, у Кіровоградській – 14, у місті Києві – 13, у Полтавській – 12, у Волинській – 11, Житомирській – 10, у Тернопільській та Луганській – по 9, у Сумській – 5, у Хмельницькій – 4, у Запорізькій – 2.

За інформацією прес-служби, станом на 21.00 поліцейські склали 109 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень. З них 51 протокол – за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації), 47 – за ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу), 4 – за ст. 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів), 2 – за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей), 2 – за ст. 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також по одному протоколу було складено за ст. 212-20 (Порушення порядку опублікування документів, пов'язаних з підготовкою і проведенням виборів, референдуму); ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП.

За 29 фактами відомості внесено до ЄРДР. З них 24 – за подіями, які були вчинені безпосередньо у "день тиші". З усіх кримінальних проваджень 8 – за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 6 – ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму), 3 – за ст. 185 (Крадіжка), 3 – за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців), 2 – ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та ще 2 – за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Також по одному кримінальному провадженню було відкрито за ст. 159-1 (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації чи агітації референдуму), ст. 382 (Невиконання судового рішення), ст. 296 (Хуліганство), ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Угорщина надасть допомогу Україні в проведенні ДНК-експертиз жертв агресії РФ - Нацполіція

Ідентифіковано чотирьох загиблих унаслідок ракетного удару по Харкову 20 березня - поліція

На Черкащині поліція запобігла замовному вбивству судді

На Вінничині знайшли "Шахед", що не розірвався

Із Великописарівської громади на Сумщині евакуювали 190 осіб, серед них - 26 дітей - МВС

Серед поранених у Вінницькій області - двоє підлітків - поліція

Унаслідок нічної атаки БПЛА в Добропіллі на Донеччині є руйнування в житловому секторі, під завалами можуть бути 2 людини - поліція

ВЛК у Києві затягували терміни проведення комісії та працювали неповний день - міністр

Міжнародна федерація дзюдо порушує рекомендації МОК щодо допуску до змагань представників країн-агресорів - НОК

Німецька поліція затримала екс-активістку RAF Даніелу Клетт

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА