19:53 03.11.2023

Депутат Одеської облради підозрюється в організації службового підроблення

2 хв читати
Депутат Одеської облради підозрюється в організації службового підроблення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради, посадовця підозрюють в організації зловживання службовою особою своїм службовим становищем і службового підроблення, що завдало бюджету 6 млн грн збитків.

"Дії депутата кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України", - ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі САП.

Встановлено, що 2020 року посадовець організував укладення низки договорів на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення із селищним головою однієї з територіальних громад Одеської області. Зазначається, що це було організовано в "обхід тендерних процедур і поза конкурентним полем із підконтрольним йому товариством".

"З огляду на те, що предмет закупівлі був штучно розділений на частини, а вартість робіт за кожну частину окремо не перевищувала 1,5 млн грн, договори були укладені без застосування електронної системи закупівель. Крім того, це дало змогу підряднику включити до договірної ціни світильників вуличного освітлення за цінами, навмисне завищеними у понад 6 разів", - наголошують у САП.

Крім цього, надалі фігурант організував підробку актів приймання виконаних будівельних робіт, до них було включено неправдиві відомості про витрати, у результаті на рахунок підприємства депутата облради безпідставно було перераховано 6 млн грн.

Також детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурора САП повідомили про зміну раніше повідомлених підозр, а також про нові підозри директору підконтрольного депутату товариства, а також колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одеської області. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України та за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України відповідно.

Досудове розслідування триває.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА