Вибори
10:01 04.03.2019

Юрій Бойко розповів про шлях досягнення миру в Україні

3 хв читати
Юрій Бойко розповів про шлях досягнення миру в Україні

Кандидат у президенти та співголова "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко впевнений, що військового шляху вирішення конфлікту в Донбасі не існує, є лише шлях переговорів та компромісу і відкритого діалогу із суспільством.

"Це тільки політичний шлях, який визнала Рада Безпеки ООН, коли затверджувала Мінський протокол, як базу для проведення переговорів і дипломатичного шляху вирішення конфлікту. Всі визнали, що військового шляху немає. Тому нам доведеться шукати компроміс", - заявив політик у ексклюзивному інтерв’ю трьом українським каналам, повідомляє прес-служба "Опозиційної платформи – За життя".

"Який компроміс ми бачимо сьогодні при переговорах з невизнаними республіками? Перш за все, це мають бути гарантії з боку РФ з виконання досягнутих домовленостей. Друге – має бути особливий статус цих територій, те, що парламент вже приймав, на декілька років для відновлення там мирного життя, відновлення інфраструктури, взагалі повернення цих людей в реалії нашої держави. І закон про амністію. Для тих, звісно, хто не вбивав, хто не був причетним до тяжких злочинів. Тому що сьогодні, згідно із законом про реінтеграцію Донбасу, який був прийнятий парламентом, будь-який вчитель або лікар може потрапити під кримінальну відповідальність як пособник сепаратистів. І ми повинні дати цим людям сигнал, що вони громадяни України, і ми їх чекаємо додому", – сказав Ю.Бойко.

Опозиційний політик наголосив, що треба чітко і чесно сказати суспільству – що інших прикладів, крім прямих переговорів між конфліктуючими сторонами для повернення людей і територій, світ не знає.

"Наша позиція відпрацьована на базі вивчення досвіду вирішення міжнародних конфліктів. Ми вважаємо, що потрібна офіційна делегація, офіційні дерективи, напрацювати пропозиції з протилежною стороною при прямих переговорах. Потім, коли пропозиції напрацьовані, виходити на референдум і сказати: громадяни України, ми пропонуємо такий сценарій – так чи ні?

Якщо так, то ми рухаємося далі до підписання мирного договору і повернення територій і людей мирним шляхом, відновлення контролю за кордоном, відновлення української влади на цих територіях. І таким чином це чесний і відкритий діалог з суспільством", – підкреслив Ю.Бойко.

Зокрема він зазначив, що припинити стрілянину на сході країни можна у найкоротший термін, а от вирішення політичних питань потребує часу та розуміння і підтримки суспільства.

"Я бачу сценарій, яким чином швидко завершити стрілянину. І це мають бути надійні гарантії з боку тих, хто буде гарантувати процес примирення. Набагато складнішим буде вирішення політичних питань, які йдуть далі. І не треба обманювати людей, як це зробив чинний президент, пообіцявши за два тижні припинити війну. Так, стрілянину ми припинимо швидко, а от політичний процес потребує більше часу. І головним чинником тут взагалі має бути спілкування із суспільством. Треба людям роз’ясняти, що ми робимо, щоб вони розуміли і підтримали це", – резюмував кандидат у президенти.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА