19:19 14.09.2021

Кулеба: Протидія агресії РФ буде пріоритетом України на 76-й сесії Генасамблеї ООН

2 хв читати
Кулеба: Протидія агресії РФ буде пріоритетом України на 76-й сесії Генасамблеї ООН

У день відкриття 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з головою сесії Генасамблеї, міністром закордонних справ Мальдівів Абдуллою Шахідом, і назвав три основні пріоритети України на сесії.

"Ключовим пріоритетом нашої зовнішньої політики, закріпленим у стратегії зовнішньополітичної діяльності, залишається протидія російській агресії та відновлення територіальної цілісності України. 23 серпня в Києві відбувся інавгураційний саміт Кримської платформи, яка консолідує міжнародні зусилля задля деокупації Криму. Ми розраховуємо на всебічну підтримку її роботи з боку ООН, адже досягнення кінцевої мети Кримської платформи - повернення Криму - відновить повагу до Статуту ООН та припинить грубі порушення міжнародного права", - цитує слова Кулеби прес-служба МЗС України у вівторок.

Міністр поінформував про намір України скликати дебати щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України під час поточної сесії Генасамблеї ООН.

Другим пріоритетом України на 76-й сесії Генасамблеї ООН міністр назвав поліпшення умов життя українців на територіях, постраждалих від російської агресії в Донецькій і Луганській областях.

"ООН має знання, досвід та технології реалізації проектів із відновлення територій, які постраждали від збройних конфліктів. Ми зацікавлені у більш активній діяльності ООН у регіоні, зокрема в сферах гуманітарного розмінування, розбудови медичної, освітньої та житлово-комунальної інфраструктури", - пояснив Кулеба .

Третім пріоритетом стане подолання пандемії COVID-19 і її соціально-економічних наслідків.

"Всі держави мають отримати рівний доступ до вакцин, мати достатньо засобів для ефективної протидії пандемії та економічного відновлення. Україна готова до ефективної співпраці з ООН задля зміцнення української системи охорони здоров'я та соціально-економічного захисту найбільш вразливих категорій громадян", - підсумував глава МЗС України.

Кулеба побажав Абдуллі Шахіду успіху в досягненні його цілей на чолі 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН і підкреслив готовність до ефективної співпраці. Він нагадав, що Україна як одна з держав-засновниць ООН виступає за посилення ролі ООН у вирішенні нагальних проблем міжнародних відносин.

"Ми готові разом із чинним головуванням Генасамблеї докласти спільних зусиль задля розв’язання збройних конфліктів, відновлення глобальної економіки після пандемії COVID-19, боротьби зі змінами клімату", - запевнив Кулеба.

Урочисте відкриття 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбудеться у вівторок, 14 вересня, о 22:00 за київським часом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА