Вибори
12:25 07.10.2020

Експерти назвали ключове завдання Кремля на місцевих виборах в Україні

3 хв читати

Михайло Гончар, Володимир Горбач і Сергій Савченко для ZN.UA

 

Російські спецслужби працюють над тим, щоб на місцевих виборах 25 жовтня до влади в українських регіонах прийшли політичні сили, цілі яких збігаються з інтересами Кремля. Для цього РФ використовує схему «розумного менеджменту впливів», пишуть експерти Михайло Гончар (Центр глобалістики «Стратегія XXI»), Володимир Горбач (Інститут Євро-Атлантичного співробітництва) і генерал-майор Сергій Савченко.

У своєму матеріалі для ZN.UA вони називають ключове завдання Кремля: «на тлі невдоволення центральною владою в ключових регіонах привести до влади сили, що виступають співзвучно з агресором: максимальне обмеження владних повноважень центральної влади і перетворення України на (кон)федерацію з подальшим розпадом на кілька окремих держав».

Для здійснення цього завдання застосовується хибно-цільове програмування,  орієнтоване на створення нових і поглиблення існуючих «розломів» в інформаційному, політичному, економічному та соціальному середовищі України та, як наслідок, на підвищення протестного потенціалу.

За допомогою спеціальної схеми «розумного менеджменту впливів» росіяни намагаються зробити так, щоб потенціал української держави працював на досягнення цілей агресора і ослаблення України її ж власними силами.

«Якщо агресор досягне мети хибно-цільового програмування суспільства, воно докладатиме максимальних зусиль для досягнення хибноъ мети і само, без видимих факторів зовнішнього впливу, навіть боротиметься за її досягнення, що буде вести до самознищення держави Україна», - попереджають автори.

«Кожен крок на цьому шляху подаватиметься як перемога. А будь-яка спроба протидіяти процесу руйнування держави супроводжуватиметься потужними інформаційними ударами по авторам заперечень і звинуваченням їх у спробі не допустити народ до влади і небажання почути «голос народу», - відзначають вони.

Управління цією схемою «розумного менеджменту впливів» покладається на угруповання агентури впливу, завдання якої - формулювання і просування в публічному просторі хибних цілей насамперед для вищого державного керівництва.

Провайдерами хибних програмних установок стають нашвидку створені політичні партії. Причому далеко не всі з них використовують відверто проросійську риторику. Деякі олігархічні проекти обмежуються критикою західного, євроатлантичного вектора розвитку, відмова від якого в підсумку призведе до деградації української держави.

«Ось одкровення одного з лідерів новоствореної партійно-олігархічного угруповання: «Ми зробили перший крок - об'єдналися в міцну партію. Другий крок - перемогти на місцевих виборах. А потім - перемогти на парламентських і змінити країну». Це тільки на перший погляд - загальна фраза, яку може вимовити лідер будь-якої партії, адже кожна партія йде до влади, щоб змінити країну. Насправді, якщо подивитися на кінцевого бенефіціара партійної угруповання і запоребриікову фразеологію про «іноземних агентів», «Сороса і соросят», МВФ, то відразу стає зрозуміло, в який бік хочуть змінити країну: саме в ту, яка потрібна агресору», - пояснюють експерти.

Анексувавши Крим і окупувавши ОРДЛО, Кремль отримав міжнародні санкції і зіткнувся з серйозним збройним опором України. Російське керівництво винесло уроки зі зроблених помилок, скоригувало і вдосконалило методи гібридної війни проти України. Тепер в хід йде не лише груба військова сила, а й інформаційні телеканали та інші ЗМІ, що ретранслюють російські наративи, а також агенти впливу Кремля в українському політикумі.

Наполегливо намагаючись прийняти законодавство про пряме народовладдя, в тому числі про місцеві референдуми, «Слуга народу» грає на руку державі-агресору, фактично даючи йому інструмент реалізації планів на Сході і Півдні країни.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА