Вибори
10:09 15.01.2019

Вілкул: Зростання рівня життя українців можна забезпечити шляхом підвищення зарплат, пенсій, стабілізації цін і зниження комунальних тарифів

2 хв читати
Вілкул: Зростання рівня життя українців можна забезпечити шляхом підвищення зарплат, пенсій, стабілізації цін і зниження комунальних тарифів

Припинення військового конфлікту, забезпечення верховенства права, скорочення армії чиновників і прийняття пакета законопроектів "Опозиційного блоку" "Нова індустріалізація" зможуть забезпечити виведення України з соціально-економічної кризи, заявив заступник голови політпартії Олександр Вілкул.

"Державна підтримка повинна бути в певних галузях. Наприклад, в гірничо-металургійному комплексі швидка оборотність грошей і підтримка не так важлива. Там важливіший екологічний податок, який сплачують підприємства. Його потрібно залишати в регіонах, тому що зараз залишаються тільки 25%, а 75% - йде в Київ і зникає в бездонних кишенях", - зазначив опозиціонер в ефірі телеканалу "Україна" в понеділок, повідомляє прес-служба "Опоблоку".

За словами О.Вілкула, надзвичайно важливо також повернути довіру до банківської системи.

"За останні 5 років влада знищила понад сотню банків. Причому не з економічних, а з політичних і корупційних причин. За оцінками експертів, у людей на руках більше 100 млн доларів. І люди хочуть, щоб ці гроші працювали, але бояться їх вкладати в банківську систему, хоча це було б дуже добре для економіки. Плюс - верховенство закону. Мають запрацювати суди і тоді будуть інвестиції і українські, і іноземні. Інвестор не буде боятися, що у нього відберуть гроші. Крім того, необхідно скорочення армії чиновників, і перехід на спрощені електронні процедури", - розповів політик.

О.Вілкул підкреслив, що економічне зростання можливе, коли мирний Донбас повернеться в Україну, адже багато коопераційних ланцюжків ще з радянських часів збудовані з підприємствами, які знаходяться на непідконтрольних територіях.

 "Для того, щоб піднявся рівень життя людей, необхідний реальний ріст заробітних плат, реальне зростання пенсій і зниження комунальних тарифів, стабілізація цін", - підкреслив О.Вілкул.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА