19:44 18.05.2024

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

2 хв читати
У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

Президент України Володимир Зеленський заявив, що, вшановуючи пам'ять жертв депортації кримських татар і засуджуючи сьогодні російське знущання з Криму, ми відчуваємо, ми знаємо, що російське зло не є і не буде всесильним.

"Час окупанта на нашій землі обмежений і його вигнання неминуче і залежить від того, як ми всі чинимо опір, як ми всі намагаємося об'єднати світ, як сам світ налаштований на захист людяності та життя", - сказав він у відеозверненні в суботу.

За його словами, "російська окупація Криму 2014 року стала справді перевіркою рішучості для всіх у світі. Належної реакції тоді не було, і Путін вирішив, що він нібито може робити більше зла безкарно".

"Історична крапка, поставлена тоді (25 лютого 2022 року - ІФ-У) більше ніколи не стане для України крапкою з комою. Ніколи в Москви не буде шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію", - сказав він.

"Не забуваємо також про інші напрямки боїв, крім харківських. Краматорський, Покровський, Курахівський, південні напрямки, всюди, де складно, наші сили дають гідну відсіч окупанту", - сказав Зеленський.

"Ми разом із партнерами готуємо справжній майданчик, майданчик для миру, який справді здатен примусити Росію до миру, який Росія не зможе обдурити. І за цей тиждень ми додали ще нових учасників саміту, тільки на рівні глав держав і урядів відбулися мої розмови з Грузією, Канадою, Республікою Корея, Люксембургом, Малаві, Португалією, Словенією, Францією, Швецією, Ліберією, також говорив із Держсекретарем США", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

У Дніпропетровській області знищено 1 ворожий БпЛА - ВК "Восток"

Ми запросили на Саміт миру і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула 1 людина, поранено 6 - голова ОВА

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждали 2 мирні мешканки - Синєгубов

Сили оборони не дають просунутися окупантам на півночі Харківської області, проте РФ може почати наступ на Золочівському напрямку

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 3,9 тис. га - ДСНС

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА