14:37 30.12.2023

Бізнесмен Черняк заперечує звинувачення правоохоронців у фінансуванні збройної агресії РФ

3 хв читати
Бізнесмен Черняк заперечує звинувачення правоохоронців у фінансуванні збройної агресії РФ

Власник одного з найбільших алкогольних холдингів України Євген Черняк, якого підозрюють у фінансуванні збройної агресії РФ, заперечує звинувачення.

"Коротко по суті. У РФ із 2014 року діють санкції проти Глобал Спірітс, мати там будь-які активи компанія не могла. Ліцензію відкликано 24 лютого, ніхто на втрати не дивився, працювати з убивцями українців ніхто не буде. Це база. Усі українські компанії перервали ліцензії за такою ж процедурою", - написав Черняк на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За його інформацією, компанія виграла суд на Кіпрі і заборонила судовим рішенням європейського суду в будь-якому вигляді використовувати торговельні марки, додатково юридично закріпивши відкликання ліцензії.

"У документах справи йдеться не про сплату податків у РФ, а про якісь підприємства в Середній Азії, Сакартвелло та Азербайджані. Я не був і не є зараз власником або посадовою особою цих підприємств, ніколи не орендував їх, ніхто з менеджменту компанії не є посадовою особою або вигодоодержувачем компаній і заводів, зазначених у справі, і, відповідно, не міг нічого купувати або продавати. Звинувачувати їх у цьому - повний абсурд", - переконаний Черняк.

"Незрозуміло також, як перелічені у справі підприємства могли платити податки в РФ, якщо вони розташовані не в РФ, а в зазначених країнах, вони ж не могли платити податок до бюджету іншої країни", - написав він.

Він також заявив, компанія є найбільшим платником податків галузі, а також здійснювала значну допомогу фронту.

Черняк заявив, що ні він, ні компанія, в якій він є засновником, "нічого не порушували, але як і в багатьох українських бізнесів у нас виникла ситуація, яка, дуже сподіваюся, є помилкою, а не спробою тиску на бізнес з метою рейдерської атаки на лідера ринку".

"Відкритий, готовий відповісти на будь-які запитання у справі, нікуди не ховаюся, як не ховається і ніхто з людей компанії, всі готові до пояснень, щоб розвіяти цей юридичний маразм, у якому їх намагаються звинуватити", - написав він.

Раніше СБУ повідомила, що правоохоронці повідомили про підозру підприємцю, власнику одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгену Черняку, а також шести топменеджерам його компаній. Їх підозрюють у фінансуванні збройної агресії РФ.

За інформацією СБУ, протягом 2022 року тільки у вигляді сплати податків і зборів підконтрольні Черняку підприємства перерахували до бюджету РФ близько 6 млрд у гривневому еквіваленті. Слідство задокументувало, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію. "Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора", - повідомила СБКУ.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб)", - інформує СБУ.

Вирішується питання про накладення арешту на їхнє приватне та корпоративне майно для передання в управління АРМА. Розслідування проводили під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

За даними з відкритих джерел, Черняк, засновник бренду "Хортиця", є головою наглядової ради алкогольного холдингу Global Spirits.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА