Вибори
15:55 14.10.2020

В ОПУ пояснили, чим зумовлене запропоноване Зеленським запитання про посилення кримінальної відповідальності за корупцію

2 хв читати
В ОПУ пояснили, чим зумовлене запропоноване Зеленським запитання про посилення кримінальної відповідальності за корупцію

В Офісі президента України Володимира Зеленського роз'яснили, чим зумовлене винесення як першого запитання на всенародне опитування, яке планується провести в день місцевих виборів 25 жовтня, запитання про те, чи потрібно впроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах.

"Доводиться констатувати, що ми все ще перебуваємо на самому початку важкої боротьби з корупційними кланами... Змінити це може лише справжня воля народу. Кожного разу, коли президент пропонує політичному середовищу зробити більш жорсткою реакцію держави на корупцію, у відповідь отримуємо численні варіанти спекулятивного "ні". Тож тепер запитаємо безпосередньо в народу України. Бо це і є основа нового формату нової країни", - йдеться в інформації на сайті президента в середу.

У ОПУ зазначають, що під час ініційованого Зеленським загальнонаціонального опитування 25 жовтня перше запитання стосуватиметься саме цієї проблеми. Корупція і як її викорінити.

"Нехай свою відповідь, з якою політичне середовище вже не зможе сперечатися, дадуть всі українці, які щиро зацікавлені в тому, щоб позбутися цього ганебного явища. Щоб навіть ті корупціонери, які "врятувалися" від покарання за п’ять років попередньої влади, побачили: шансів у них вже ніколи не буде, а ризики зростають у багато разів. Сьогоднішня держава не може дозволити собі навіть мінімально толерувати корупцію", - зазначають в Офісі президента.

У ОПУ усвідомлюють, що таке опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, однак дасть можливість кожному громадянину висловитися так, щоб політики це справді почули.

"Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників. Віримо, що поступово саме такі формати змінять нашу політику та зроблять її більш сучасною", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань. Говорячи про те, які буде запропоновано запитання, він сказав: "Про це пізніше".

14 жовтня Зеленський запропонував українцям як перше запитання на всенародне опитування, яке планується провести в день місцевих виборів 25 жовтня, висловитися про те, чи потрібно запроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах.

"Отже, запитання номер один: чи потрібно запровадити довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?" - сказав він у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook у середу.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА