19:38 06.03.2021

Унаслідок аварії українського автобуса в Польщі 6 людей загинули, 14 перебувають у важкому стані, 9 людей виписані з лікарень

2 хв читати
Унаслідок аварії українського автобуса в Польщі 6 людей загинули, 14 перебувають у важкому стані, 9 людей виписані з лікарень

У результаті ДТП українського автобуса, що їхав за маршрутом Познань-Херсон, шестеро людей загинули, 14 осіб перебувають у важкому стані, 9 осіб виписали з лікарень, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Сьогодні, 6 березня, о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства Польщі, в 30 км від кордону з Україною, в ДТП потрапив український рейсовий автобус, в якому перебували 57 українців. Шестеро людей загинули, ще 39 доставлені в лікарні, 14 перебувають у важкому стані... на сьогодні, за повідомленнями польської сторони, 9 пацієнтів вже виписані з лікарень", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті МВС України в суботу ввечері.

Всі постраждалі розміщені в шести лікарнях Підкарпатського воєводства.

Зараз співробітники Генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам України і взаємодії з польськими компетентними органами в контексті з'ясування всіх обставин трагедії та забезпечення українців необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

"Спільно з перевізником і Львівською ОДА вирішується питання доставки в Україну громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом", - підсумували в МВС.

Як повідомлялося, шестеро українців загинули, ще понад 30 були госпіталізовані в результаті ДТП українського автобуса недалеко від кордону з Україною, автобус їхав за маршрутом Познань-Херсон. В автобусі було 57 українців.

Як повідомила в ефірі каналу "Украіна24" прес-секретар посольства України в Польщі Юлія Бородій, у ДТП загинули 5 осіб, один помер дорогою до госпіталю. Нині госпіталізовано 35 осіб, п'ятеро з них у дуже важкому стані. 16 осіб, яким нічого не загрожує, нині вже поселили в готелях, вирішується питання їх перевезення в Україну.

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда висловили співчуття у зв'язку з жертвами ДТП українського автобуса в Польщі.

За попередніми даними правоохоронців, водій рейсового автобуса, що потрапив в дорожньо-транспортну пригоду в Польщі, не впорався з керуванням, через що транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА