Вибори
18:05 22.10.2020

Зеленський про загальнонаціональне опитування: Хочу отримати відповіді мільйонів людей, а не вибірку з двох тисяч громадян

3 хв читати
Зеленський про загальнонаціональне опитування: Хочу отримати відповіді мільйонів людей, а не вибірку з двох тисяч громадян

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що проведення ініційованого ним загальнонаціонального опитування 25 жовтня - важлива подія, адже запровадження реального народовладдя було одним із пунктів його передвиборної програми.

"Мене дуже цікавить і для мене важлива думка людей. Тому що народовладдя - це те, що я обіцяв у своїй передвиборній програмі. Готовий до другого читання проект закону про референдум. Тому такі питання для мене дуже важливі особисто. Я хочу відчути народ", - сказав Зеленський під час інтерв'ю "Осінь-2020: перемоги та виклики" чотирьом українським телеканалам, повідомляє в четвер прес-служба глави держави.

Він зазначив, що це опитування не матиме жодних юридичних наслідків, але думка громадян дасть йому як президенту України додатковий аргумент ініціювати відповідні зміни до законодавства.

"Я зрозумію відповідь народу й буду говорити з депутатами та пропонуватиму такі позиції", - сказав Зеленський.

Президент звернув увагу, що таке опитування, на відміну від соціологічного, дасть можливість дізнатися думку якомога більшої кількості населення.

"Що таке соціологічне опитування? Це - вибірка... Президент робить серйозний екзит-пол. Я хочу отримати результати, відповіді від мільйонів людей, а вибірка - це дві тисячі людей", - зазначив він.

Президент навів приклад, що ствердна відповідь більшості українців на запитання про легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у важкохворих може стати головним аргументом для народних депутатів проголосувати за відповідні зміни до законодавства.

"Електорально вони побачать, що люди це підтримують. Тоді я як президент, маючи вже соціологію, не буду нічого боятися, подам цей законопроект і буду знати, що в мене є підтримка і Ради, і народу ", - заявив він.

Говорячи про наступні дії української влади в разі схвалення громадянами можливості використання положень Будапештського меморандуму для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, Зеленський зазначив, що наразі не може розкривати подробиць.

"Я сьогодні займаюся тим, щоб повністю відродити державу Україна - самостійну, обороноздатну. Тому в нас невипадково з'являються військово-морські бази. Невипадково я підписую стратегічні договори, яких не було й близько у держави Україна. Я підписую з Великою Британією, з Туреччиною. Я хочу ще з деякими країнами це зробити", - розповів він.

Водночас Зеленський уточнив, що не йдеться про можливість відновлення ядерного потенціалу України.

"Ми говоримо про те, що всі повинні виконувати свої домовленості. В іншому разі ми з вами будемо не "за столом", як кажуть у європейських країнах, а будемо постійно людьми, які просять дати ще кредит, дати катер, дати ще бронежилет, дати ще маски, коли у нас COVID-19", - сказав він.

Президент запевнив, що на проведення загальнонаціонального опитування 25 жовтня не виділятимуть коштів із державного бюджету.

"Не за кошти держави і не за рахунок олігархічних структур. Ви все побачите. Відповідь завжди є чи офіційною, чи в декларації президента України", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Зеленський ознайомився з будівництвом фортифікацій у Сумській області

Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову зросла до 19, людям надають допомогу - Зеленський

Зеленський відвідав розташування 117 окремої бригади ТРО на Сумщині

Сподіваємося обрати нових суддів ВАКС до кінця цього року, можливі зв'язки з державою-агресором перевіряємо прискіпливо – суддя ВАКС, член ВККС Коліуш

Зеленський: Якщо Путіна не стане, запит на насильство і терор зникне разом із ним - бо це його запит

Зеленський провів нараду з керівництвом силових відомств із питань зниження рівня загроз із боку РФ

Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

Зеленський на тлі російської балістичної атаки на Київ закликав партнерів посилити українську ППО

Уночі ворог вдарив по Україні понад 60 "шахедами" та майже 90 ракетами - Зеленський

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА