17:21 28.03.2024

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

2 хв читати
Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Російський наступ може розпочатися наприкінці травня або в червні, іноземна допомога потрібна Україні зараз, щоб стабілізувати ситуацію, сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS.

"А до цього нам потрібно не лише підготуватися, нам потрібно не лише стабілізувати ситуацію. Нам потрібна допомога зараз", - сказав він.

Зеленський давав інтерв'ю в Сумській області, яка постійно перебуває під артилерійськими ударами. "Зазвичай, коли вони атакують артилерією і знищують села, після цього вони завжди намагаються їх окупувати", - сказав він.

Зеленський назвав звинувачення України в підготовці теракту в Москві сміховинними. "Йому байдуже, чи це терористичний акт, чи це економічний акт, чи це нафтова промисловість, чи це якась із цих сфер", - сказав Зеленський російському лідеру, звинувативши його в тому, що він "використовує це для максимального об'єднання свого суспільства - навіть якщо в Москві сталася така кількість жертв і поранених, він використовує все це тільки з однією метою - виправдати, що України не існує".

"Для нього ми - сателіт Російської Федерації. Зараз це ми, потім - Казахстан, потім країни Балтії, потім Польща, потім Німеччина. Принаймні половина Німеччини", - сказав він.

Зеленський заявив, що Путін сповнений рішучості повернути колишньому Радянському Союзу його імперську славу й географічні кордони. "Навіть завтра ракети можуть долетіти до будь-якої держави", - заявив український лідер.

"Ця агресія та армія Путіна можуть прийти в Європу, і тоді громадянам Сполучених Штатів, солдатам Сполучених Штатів доведеться захищати Європу, тому що вони є членами НАТО", - сказав президент України.

Назвавши вторгнення Росії в його країну війною "проти демократії, проти цінностей, проти всього світу", Зеленський сказав, що, можливо, на Заході є люди, які втомилися чути це послання, "але тільки ті втомилися, хто не знає, що таке війна, і які ніколи не втрачали своїх дітей".

"Він може прийти в Європу і в Сполучені Штати Америки. Він може дуже швидко прийти в Європу. 80-ті, а потім кінець 90-х - він цього ніколи не пробачить", - сказав Зеленський, припускаючи, що Путін затаїв образу щодо колапсу світу, який існував до "холодної війни". "Він вірить у це. Нам не потрібно змінювати його думку. Нам потрібно змінити його. Нам потрібно замінити його", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА