19:20 06.12.2023

Загальнонаціональний карантин щодо COVID-19 та ГРВІ запроваджувати не будуть, на рівні областей можуть вводити певні обмеження

1 хв читати
Загальнонаціональний карантин щодо COVID-19 та ГРВІ запроваджувати не будуть, на рівні областей можуть вводити певні обмеження

Загальнонаціональний карантин щодо COVID-19 та ГРВІ в поточному епідсезоні запроваджувати не будуть, але на рівні областей можуть вводити певні обмеження, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Загальнонаціональний карантин може розглядатися тільки в тому разі, коли в більшій частині областей сумарно ми побачимо перевищення епідемічного порогу. Загальнонаціональний карантин не передбачається, оскільки зараз ми бачимо, що перебіг цього епідемічного сезону відносно спокійний. Але локальні заходи, найімовірніше, вживатимуться в регіонах, залежно від того, як розвиватиметься ситуація", - сказав він в інтерв'ю на каналі "Доктор Булавінова" в середу.

Кузін зазначив, що в регіонах, зокрема, можуть ухвалювати рішення про продовження зимових канікул у школах або використання масок під час пересування на транспорті.

Він також повідомив, що наразі епідпоріг перевищено тільки в Чернівецькій області. Крім того, у Рівненській області було вжито превентивних профілактичних заходів, зокрема продовжено зимові канікули, "щоб не допустити наближення навіть до цього епідемічного порогу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА