Вибори
17:43 09.09.2020

Зеленський про реакцію місцевої влади на карантин: Я не розумію, хто з ким воює, у нас не буде місць у лікарнях

3 хв читати
Зеленський про реакцію місцевої влади на карантин: Я не розумію, хто з ким воює, у нас не буде місць у лікарнях

Президент України Володимир Зеленський вважає, що деякі керівники місцевої влади перед виборами просто хочуть сподобатися виборцям і тому не погоджуються з карантинними обмеженнями, але мають розуміти, що може виникнути ситуація, коли в лікарнях просто не буде місць для хворих на COVID-19.

"Що стосується питання про "бунт" деяких керівників місцевої влади, я загалом не розумію, хто з ким воює. Я зовсім ні з ким не воюю. Може, це смішно звучить для них, але всі ці "бунтарі", про яких ви говорите, хочуть перед місцевими виборами сподобатися людям, і все відкривати, давати можливість ходити без масок, позакривати очі й не бачити, що раптом у містах "бунтарів" захворіло на день 200-250 дітей. Тому я не розумію, хто з ким воює, - у нас просто не буде стільки ліжок", - сказав він на брифінгу в середу під час робочої поїздки до Хмельницької області.

Зеленський зазначив, що якщо, наприклад, в Івано-Франківській області більша кількість захворілих на COVID-19, то чому вона має бути потім схожа на Італію, коли в цій країні просто не було ліжок у лікарнях.

"Це нечесна позиція, просто нечесна позиція, я так вважаю. Я також за те, щоб усе було можна, і я так хочу, і я хочу без масок і в магазинах, і в школах, і нічого не чути. Кожна людина так хоче. Але ми ж держава і маємо захищати людей, попри те, що іноді щось не подобається. Тому що будь-які обмеження і мені, і будь-якій людині завжди не подобатимуться. Вони мають бути логічними і справедливими? Згоден. Десь там трохи є дуже сильні заходи. Можливо. Але це про спілкування між місцевою владою та МОЗ, місцевою владою і президентом", - наголосив він.

Зеленський вважає, що місцева влада має насамперед думати про те, що у неї з лікарнями, з машинами швидкої допомоги, з дорогами.

"Ми всі маємо бути однією командою, коли COVID. Він же не в тій чи іншій області. Я просто як приклад навів Івано-Франківську область. Ми можемо взяти Одеську область, Харків. На Одещині просто не було захворілих, у Харкові також. Давайте метро, нехай воно працює, все буде нормально, люди підтримують, люди виходили на вулицю. А чому Одеса та Харків зараз у лідерах за захворілими?", - зазначив він.

Зеленський звернув увагу, що у більшості країн, де є пляжі, там люди ходять у масках. "Я не знаю, наскільки воно працює, я - не медик. Хоча за ці місяці ми вже всі стали медиками. Але чомусь у всьому світі це так. Але ми не такі, ми вільні, демократичні, нам усе можна. Де брати ліжка? Де брати медиків? Де нам потім усе це брати? Хто за все це нестиме відповідальність?", - додав він.

Президент запропонував узяти ті дати, коли до місцевої влади регулярно звертався він, прем'єр, міністр охорони здоров'я, коли держава почала працювати з підготовкою до епідемії коронавірусу, і подивитися, скільки було смертей у тих регіонах, де є так звані бунтарі, і скільки після цих звернень, роботи центральної влади і їхнього "бунтарства" потім померло там людей.

"І потім ці прізвища (померлих - ІФ) надаємо цим "бунтарям", і нехай вони ходять до батьків, дітей цих людей, і дивляться їм в очі", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що ще ніхто не знає, коли буде вакцина від коронавірусу, і якою Україна буде в черзі по неї, тому кожна людина має думати не лише про себе, а й про тих, хто поруч. "До нас можна в кафе". Їм влада говорить - не можна, потрібна відстань. Коли ти в кафе їси, то зрозуміло, всі ж не ідіоти, без маски. Ну можна весілля не по 100 людей у ресторані зробити? Чесно, я вражений", – наголосив він.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА