Вибори
18:20 14.09.2020

Кабмін України затвердив протиепідемічні заходи під час проведення виборів

3 хв читати
Кабмін України затвердив протиепідемічні заходи під час проведення виборів

Кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів.

"Відповідним рішенням, ухваленим на позачерговому засіданні Кабінету міністрів 14 вересня, встановлено додаткові вимоги щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину у зв'язку з поширенням на території України COVID-19", - ідеться в повідомленні прес-служби уряду.

Документ, зокрема, передбачає проведення опитування про наявність симптомів респіраторних захворювань і температурний скринінг усіх осіб, які заходять до приміщення для голосування і приміщень виборчих комісій.

На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування мають бути в наявності антисептики для рук. Також мають бути обладнанні місця для централізованого збору й утилізації засобів індивідуального захисту.

У приміщеннях буде нанесено розмітку, що вказує на дотримання дистанції не щонайменше 1 м. Потоки виборців, на вхід і на вихід, мають бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців із розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Стільці, столи, меблі, які використовує виборча комісія, мають бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється.

Члени виборчої комісії повинні дотримуватися фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані щонайменше 1 м один від одного або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.

Протирання дверних ручок, поручнів, сидіння тощо дезінфекційними засобами потрібно проводити щонайменше один раз на 2 години, а вологе прибирання приміщення - щонайменше один раз на 4 години. Обробляти окремі частини виборчих скриньок також можна, але потрібно не допустити потрапляння речовини та засобів дезінфекції всередину виборчої скриньки.

Виборці повинні дотримуватися протиепідемічних заходів, обробити руки дезінфекційними засобами перед входом до приміщення, перебувати в респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців із проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

Крім того, уряд рекомендує не брати дітей на виборчі дільниці та користуватися особистою ручкою.

Виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем виборів подати заяву з доданою довідкою медзакладу про стан здоров’я (перебування на самоізоляції). У день голосування таким виборцям необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, який підтверджує особу та громадянство України. Члени комісії, які забезпечують голосування за місцем перебування, мають бути в масках, рукавичках, захисному щитку й після кожного відвідування проводити утилізацію засобів захисту.

Слід зазначити, що засоби захисту повинні мати всі члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розміщені приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій.

У разі виявлення випадку COVID-19 в одного із членів виборчої комісії решта членів виборчої комісії можуть продовжувати виконувати свої функції за умови відсутності симптомів респіраторних захворювань.

За наявності контакту з хворим без застосуванням засобів індивідуального захисту такі члени виборчої комісії направляються на самоізоляцію в порядку, встановленому законодавством.

До роботи на спеціальних виборчих дільницях, утворених у стаціонарних закладах охорони здоров’я та в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським рекомендується не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти тестування на наявність COVID-19 методом ПЛР.

Після завершення підрахунку голосів, передання протоколів та бюлетенів для голосування у приміщенні виборчої комісії проводиться завершальна дезінфекція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Вашингтон домагатиметься від РБ ООН вжиття заходів проти Тегерана

Клименко разом із главами МВС Литви, Латвії та Естонії ознайомився з підготовкою рятувальників ДСНС у Львові

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА