Вибори
13:13 26.10.2020

КВУ вважає, що опитування Зеленського "провалилося"

2 хв читати
КВУ вважає, що опитування Зеленського "провалилося"

Всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України" вважає, що ініційоване президентом України Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування 25 жовтня "реально провалилося", і закликає повертатися до реальних механізмів народовладдя, ухвалити закони про всеукраїнський та місцеві референдуми.

"Експеримент із президентським опитуванням "реально провалився". "По-перше, він призвів до низки конфліктів у день виборів. По-друге, він став досить серйозним ударом для останнього тижня перед днем голосування. Ми мали побачити принаймні часткові дискусії, програми, стратегії, залучення уваги до проблем громад. А президентське опитування повністю змінило акцент виборчої кампанії, і, на нашу думку, досить суттєво вплинуло на якість виборів та змістовну сторону в останній тиждень кампанії", - сказав голова КВУ Олексій Кошель на прес-конференції у понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Кошель закликав надалі відмовитися від таких експериментів і повертатися до реальних механізмів народовладдя.

"Ми закликаємо ухвалити редакцію закону про всеукраїнський референдум, і закликаємо якнайшвидше розробити та ухвалити закон про місцеві референдуми. Це є вкрай важливим інструментом для роботи місцевих громад", - наголосив він.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент Зеленський оголосив про проведення в Україні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань: чи треба запроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах; чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони; чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради із 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Зеленський підтвердив, що результати опитування не матимуть юридичних наслідків, а сам він планує використовувати його дані для своїх майбутніх пропозицій депутатам. Він також повідомив, що на проведення загальнонаціонального опитування 25 жовтня не виділятимуть коштів із державного бюджету.

Опитування 25 жовтня проводили волонтери.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА