Вибори
10:23 20.10.2020

Думки українців про опитування 25 жовтня розділилися: 43% довірятимуть результатам, 41% - ні

2 хв читати
Думки українців про опитування 25 жовтня розділилися: 43% довірятимуть результатам, 41% - ні

Результатам анонсованого президентом України Володимиром Зеленським всенародного опитування, запланованого на день місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, довірятимуть 43% українців, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Водночас 41% респондентів заявив, що не довірятиме результатам опитування. 15,1% не визначилися зі ставленням до опитування.

Зазначено, що результати опитування за регіонами зберігають аналогічну пропорцію, водночас кількість осіб, що довіряють результатам опитування, дещо більша на заході (46,7% тих, що довіряють, проти 36,3% тих, що не довіряють) і нижче в південних областях (37,8% тих, що довіряють проти 48,3% тих, що не довіряють).

Також респондентам під час опитування пропонували обрати одну з інтерпретацій опитування президента: це щирий намір почути думку більшості чи політична технологія для досягнення власних цілей. Думки респондентів розділилися порівну: 44% вважають, що це - щирий намір, 44,1% - що це політична технологія. 11,2% респондентів не визначилися з відповіддю.

При цьому розподіл результатів за регіонами свідчить, що більш позитивно проведення опитування оцінюють у західних областях (50% респондентів, що вибрали варіант "щирий намір", проти 41,6% осіб, що обрали варіант "політтехнологія"), найменш позитивно - на сході, зокрема на Донбасі (40,4% проти 47,9%).

Загалом, згідно з результатами дослідження, взяти участь у президентському опитуванні планують 54,6% респондентів. 35,8% заявили, що не планують цього робити, 9,3% не визначилися. Частка тих, хто вирішив брати участь в опитуванні, перевищує 50% в усіх регіонах країни: найбільше осіб, що планують узяти участь, на заході - 58,5%, найменше - на сході (50,7%).

Опитування проводили методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення віком 18 років і старше. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролює влада України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 505 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 4,5% для показників, близьких до 50%, і 2,7% для показників, близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і рятувальникам, найменше - партіям, держапарату і судам - соцопитування

В Україні стало більше тих, хто вважає, що події в країні розвиваються неправильно, - соцопитування

Більшість українців вірять у перемогу України у війні, понад половина з них вважає, що вона настане не пізніше ніж через два роки - соцопитування

47% опитаних українців довіряють даним соціологічних організацій, які вже давно працюють - КМІС

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА