Вибори
16:35 09.09.2020

Гончаренко на засіданні уряду вимагав припинити нецільове використання коштів Фонду боротьби з COVID-19

3 хв читати
Гончаренко на засіданні уряду вимагав припинити нецільове використання коштів Фонду боротьби з COVID-19

Нецільове використання коштів коронавірусного фонду має бути припинене, заявив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко на засіданні Кабінету міністрів України, повідомила прес-служба політсили.

У коментарі журналістам нардеп зазначив, що гроші, виділені з бюджету на боротьбу з епідемією і виплати медикам, зараз "закатуються в асфальт".

"Медики доплат не отримують. Я навів приклад лікарні швидкої допомоги міста Києва, де зараз знаходиться політв’язень Володимир Балух, якого знайдено з важкими травмами. Так ось, в цій лікарні жоден лікар з травня жодної доплати не отримав. При тому, що всі гроші "закатуються в асфальт". Більша частина фонду COVID-19 (а це 35 мільярдів із 65) пішла на дороги. Я під час засідання уряду порушив питання щодо плану дій. Відповіді, яку б можна було назвати відповіддю, я не отримав", – зауважив Гончаренко.

Він також зазначив, що всі рішення уряду ухвалюються з великим запізненням.

"Є рішення про те, що медикам буде доплата в середньому 3,5 тисячі гривень, на що піде 6 мільярдів гривень. Є рішення уряду про те, що все, що пов’язане з киснем і певний перелік лікарських засобів, може купуватися за скороченою тендерною процедурою. Чому це робиться тільки зараз, коли епідемії півроку, зрозуміти важко. Сьогодні дійсно є проблема забезпеченням киснем тих лікарень, де хворі на COVID, це життєво важливо для них. Але цього немає", – сказав він.

Також Гончаренко нагадав, що по всіх школах країни ні діти, ні вчителі не забезпечені засобами індивідуального захисту за державний кошт.

"Діти пішли до школи, тож тепер на передовій, крім медиків, ще й вчителі і вихователі дитячих садків. І яка їм допомога від держави? Ніякої. Кожній дитині кажуть – бери маску з собою. Три маски на день за власний рахунок. Батькам тільки на маски і працювати, на місяць це кілька тисяч гривень. І ніхто не збирається цим забезпечувати, все перекладається на місцеві органи влади. Тож ситуація досить складна. І розуміння, як цей уряд збирається щось реально змінювати в цьому питанні, я не бачу", – зауважив він.

Як повідомлялося, 8 вересня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови №4057 про перерозподіл понад 10 млрд грн Фонду боротьби з COVID-19 на потреби сфери освіти. Проектом постанови рекомендується Кабінету міністрів під час перерозподілу видатків Фонду боротьби з COVID-19 передбачити 1 млрд 90 млн грн для закупівлі сертифікованих засобів індивідуального захисту для працівників педагогічних та науково-педагогічних закладів освіти державної та комунальної форм власності до кінця 2020 року.

Пропонується також передбачити додаткові доплати в розмірі 6 млрд 33 млн 560 тис. грн до заробітної плати педагогічним і науково-педагогічним закладам освіти за додаткове навчальне навантаження в умовах дистанційного та змішаного навчання до кінця 2020 року.

Автори проекту постанови також пропонують передбачити для технічного забезпечення дистанційного навчання в умовах карантинних заходів 3 млрд 375 млн 390 тис. грн.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА