Вибори
15:08 12.10.2020

Не допустити потрапляння столиці у "червону" зону можуть лише кияни - Палатний

2 хв читати
Не допустити потрапляння столиці у "червону" зону можуть лише кияни - Палатний

Київська міська влада ефективніше за інші регіони в Україні протистоїть поширенню пандемії COVID-19, наголосив народний депутат VII-VIII скликань Артур Палатний (очолював комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму).

"Починаючи з весни, місто збільшує кількість ліжок у лікарнях, забезпечує лікарів і медичні заклади обладнанням, засобами індивідуального захисту. Днями з резервного фонду міста на ці витрати було виділено додатково 30 млн грн, до того було виділено 260 млн грн", - написав Палатний на сторінці у соцмережі Facebook.

За його даними, наразі у 18 медзакладах столиці облаштовано понад 2200 ліжок. Мер Києва Віталій Кличко веде перемовини з Міністерством охорони здоров’я та Кабінетом міністрів про збільшення ліжкового фонду у державних медзакладах, що розташовані на території Києва (загалом понад 11 тис. ліжок).

"Переговори складні, мер вчергове надіслав відповідні звернення. Хоча це питання можна було б вирішити оперативніше в робочому режимі. Тим паче, що зараз центральна та міська влада мають об’єднувати зусилля та діяти синхронно. Коли йдеться про здоров’я і життя людей, не час бавитися у політику", - наголосив Палатний.

Він позитивно оцінив ініціативи міської влади в напрямку соціального захисту киян і підтримки бізнесу на час пандемії, а також якісну комунікацію з громадою. "Інформаційна гігієна зараз не менш важлива гігієни рук. Через брак інформації про ситуацію поширюються фейки і небезпечні теорії змов. Віталій Кличко не сховався від киян, а з перших днів карантину особисто щодня інформує про кількість хворих, рівень загрузки медичних закладів та дії влади", - вказав екс-нардеп.

При цьому він додав, що убезпечити столицю від потрапляння у "червону" зону здатні тільки кияни - якщо будуть дотримуватися всіх протиепідемічних рекомендацій та відповідально ставитися до карантинних обмежень.

Як відомо, столиця перебуває в "помаранчевій" зоні, кількість хворих, як і по всій країні, зростає. Міська влада тримає ситуацію під контролем та докладає всіх зусиль для захисту киян.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА