22:45 28.06.2024

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2024 році до 2,5-3,5% при інфляції 8%

1 хв читати
МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2024 році до 2,5-3,5% при інфляції 8%

Міжнародний валютний фонд (МВФ) за підсумками четвертого перегляду програми розширеного фінансування EFF погіршив прогноз зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) на цей рік з 3-4% до 2,5-3,5%, при цьому покращивши прогноз інфляції на кінець року із 8,5% до 8%.

"Зараз ми спостерігаємо явні ознаки уповільнення темпів зростання через погіршення настроїв у зв'язку з розвитком військових дій, а також через перебої в подачі електроенергії", – сказав голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Гевін Грей на прес-конференції у п'ятницю ввечері після виділення Україні траншу.

За його словами, ризики залишаються виключно високими, особливо через невизначеність, пов'язану з війною та зовнішнім фінансуванням.

Згідно з публікацією на сайті Фонду, на наступний рік очікування зростання української економіки погіршено до 5,5% з 6,5% із збереженням оцінки інфляції 7%.

МВФ також знизив прогноз номінального ВВП України на цей рік до 7,49 трлн грн з 7,75 трлн грн у березневому огляді, а наступного року – до 8,74 трлн грн з 8,87 трлн грн.

Щодо структури ВВП МВФ дещо погіршив очікування щодо чистого експорту, водночас розраховує на більший внесок внутрішнього попиту, приватного споживання та інвестицій у порівнянні з березневим переглядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Реєстрація електронних кабінетів стартувала для більшості абітурієнтів

Бета-тестування функціоналу електронного кейс-менеджменту розпочалося в 4 пілотних регіонах - Мінсоцполітики

В Одесі відкрили ще 4 пляжі - мерія

В Одеській області викрито військовослужбовця, який обіцяв переведення з лінії бойового зіткнення в тилову частину за $4500

На Київщині 2 липня надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків ОВТ за шість місяців 2024 року - Гаврилюк

Град і шквали очікуються на заході України у вівторок

На Херсонщині травмована 97-річна жителька через російський обстріл

Київська обласна прокуратура та Солом'янський районний суд заблокували діяльність двох торговельних центрів Arricano

Два екіпажі загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста працювали на місці ліквідації наслідків удару КАБ у Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА