15:19 08.12.2023

У кожній школі України буде поліцейський для гарантування безпеки та публічного порядку - очільник МВС

2 хв читати
У кожній школі України буде поліцейський для гарантування безпеки та публічного порядку - очільник МВС

Міністерство внутрішніх справ України найближчим часом оголосить про набір поліцейських, які гарантуватимуть безпеку безпосередньо в навчальних закладах України: здійснюватимуть пропускний режим із металодетекторами, контролюватимуть перебування в укритті під час повітряної тривоги, реагуватимуть на можливі надзвичайні ситуації, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

В ефірі національного телемарафону в п'ятницю, коментуючи створення безпечного середовища в закладах освіти країни, міністр розповів, що найближчим часом МВС, Міністерство освіти та інші міністерства будуть задіяні у великому концептуальному проєкті, спрямованому саме на гарантування безпеки дітей.

За словами Клименка, батьки справедливо вимагають гарантування максимальної безпеки під час і після навчального процесу і в дитячий садочках, і в середніх та вищих навчальних закладах. "Ми розпочинаємо саме із закладів середньої освіти. На сьогодні у стаціонарному та змішаному режимі на території України їх працює майже 10 тис.", - сказав міністр.

"Насамперед ми звертатимемо увагу і вживатимемо заходів у тих навчальних закладах, які розташовані в тих регіонах, що наближені до зони бойових дій, до кордону з Білоруссю... Яка мета? Щоб у кожній школі був співробітник поліції", - пояснив глава відомства.

Основним завданням такого поліцейського, за словами Клименка, буде гарантування безпеки під час повітряної тривоги - оперативне реагування та спрямування дітей до укриття. Очільник МВС зазначив, що ДСНС іще раз у грудні перевірить укриття в школах на предмет їх місткості та відповідності нормам. Також поліцейський у школі реагуватиме на всі заяви та повідомлення, разом із викладачами забезпечуватиме пропускний режим і публічний порядок на території навчального закладу.

"Найближчим часом ми оголосимо про набір поліцейських до таких підрозділів, які будуть розташовані безпосередньо в кожній школі", - повідомив Клименко.

Глава МВС уточнив, що йтиметься і про оснащення шкіл металодетекторами, щоб сторонні особи не могли пройти з небезпечними предметами, а також самі учні не проносили на територію школи заборонені предмети. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА